Nieuwsbericht

U20 boekt eenvoudige zege

20 december 2009

HOUTEN - Het U20-team van Zorg en Zekerheid Leiden was een maatje te groot voor Woodpeckers uit Houten. Na een zoektocht naar de zaal in Houten starten de mannen aan de wedstrijd in een ijskoude hal.

 

In het eerste kwart kon Woodpeckers nog bij blijven. De mannen van Zorg en Zekerheid verdedigden slecht, maar toch werd het kwart afgesloten met een voorsprong van negen punten. In de tweede periode werd het verschil zestien punten. Onder aanvoering van wederom Jeffrey Schelvis, die zich de laatste tijd goed manifesteert, nam ZZ de touwtjes in handen. Door veel scores van Timo van de Keijl werd de periode afgesloten op 39–53 in het voordeel van de mannen uit Leiden.

 

In de rust gaven coach Reitsema en assistent Van Dijk het team een opdracht mee. Bepaal zelf hoeveel punten ze nog mogen scoren. Reitsema benadrukte de pressie in de defense. Ook reboundend moest er een stap extra worden gedaan.

 

In de derde periode deden de mannen precies wat de staf wenste. Vooral Ramzi Khahill was nadrukkelijk aanwezig in de rebound. Hij sloot de wedstrijd af met 12 punten en 13 rebounds.

 

Het verzet van Woodpeckers was gebroken en Zorg en Zekerheid Leiden scoorde erop los. Eindstand 59- 99.

 

Coach Reitsema: 'Ik ben tevreden over de wedstrijd. Zeker de tweede helft hebben de mannen het keurig gedaan. Daarbij had de ploeg onderling afgesproken de tegenstander onder de 60 te houden. Dat is gelukt en daar wil ik dan ook mijn complimenten voor geven.

 

Scores: Schelvis 19, van Haasteren 18, Van der Keijl 17, Groen 13, Khahill 12, Schijf 10, Verkuyl 6 en Swagerman 4.