Nieuwsbericht

Afsluiting 2009 in Zwolle

19 december 2009

ZWOLLE - 'Het kan een mooie kerst worden', zei Toon van Helfteren in de aanloop naar de slotwedstrijden van 2009. Goed, Matrixx werkte niet echt mee door verrassend in Den Bosch te winnen, maar Zorg en Zekerheid Leiden bleef 'on track' door in Rotterdam de punten te pakken. Dat gebeurde in een lelijke wedstrijd, maar goed...het ging om die twee punten.

 

En dat is vandaag ook het geval, wanneer Leiden in de laatste wedstrijd van het kalenderjaar op bezoek gaat bij Landstede in Zwolle, de nummer voorlaatst in de eredivisie.

======================================================
Wedstrijd:
Landstede Basketbal-Zorg en Zekerheid Leiden
Wanneer en waar: Zaterdag 19 december, 19:30 uur, Zwolle
Scheidsrechters: Nico Zwiep, Ferdinand Toemeungte en Joske Kuut
Eerder dit seizoen: 79-61 (in Leiden)
All-time record: 5-8 (3-4 in Leiden en 2-4 in Zwolle)
======================================================
 

 

Omdat een gewaarschuwd mens voor twee telt, mag je aannemen dat de ploeg niet weer denkt dat het een kwestie is van 'even een klusje klaren'. Natuurlijk moet deze wedstrijd gezien de verhoudingen gewonnen worden, maar Landstede heeft Zorg en Zekerheid Leiden nooit echt gelegen, ook al werden er een paar flinke overwinningen op geboekt. In de analen van de club staan zeges in de meest recente wedstrijden van 84-53 (de laatste vorig seizoen) en 79-61 van eerder deze jaargang.

 

Maar beide wedstrijden werden in de Vijf Meihal gespeeld en dat is toch wat anders dan op het met tape aan elkaar geplakte parket van de Zwolse ZBC Hal, die overigens volgend seizoen vervangen wordt door een nieuw, topsportwaardig onderkomen voor de basketballers.

 

Aan de andere kant ligt er een leuke uitdaging te wachten voor de scherpschutters. Donald Wilson maakte er ooit zes driepunters (een clubrecord) en vorig jaar liet Bubba Walther er vijf bommen ontploffen. Danny Gibson of Ronny LeMelle zouden dus een stukje geschiedenis kunnen herschrijven al is dat een hele klus.

 

Toon van Helfteren kan weer beschikken over Seamus Boxley, die zeer belangrijk was donderdag in Rotterdam) en Terry Sas, terwijl de terugkeer van Jeroen Slor heel dichtbij is. Heel misschien kan hij in Zwolle alweer een paar minuten maken.

 

Dat beperkt de ziekenboeg tot één speler: Mick Burger. Hij zal er - naar eigen zeggen - in het nieuwe jaar weer bij zijn en dus kan Zorg en Zekerheid Leiden hopelijk compleet beginnen aan de tweede helft van het seizoen, hoewel de thuisbeurt tegen GasTerra Groningen de achttiende wedstrijd is en nog bij het tweede van de vier blokken hoort.

 

Landstede mist in deze wedstrijd in elk geval Larry Cunningham. De Amerikaan zit met een spierblessure in de bovenarm aan de kant. Dat betekent dat de ploeg van coach Adriaan van Bergen, die onlangs het stokje overnam van Marten Scheepstra, met drie Amerikanen speelt: Hendley, Gordon en Williams. De eerste twee zijn bepalend voor het spel van de Zwolse ploeg.

 

Met een volle supportersbus en de nodige eigen auto's weet Zorg en Zekerheid zich in de kleine Zwolse hal in elk geval gesteund door een flink aantal fans. Zorg en Zekerheid kan op 12-5 komen en als dat lukt dan wordt het inderdaad 'een mooie kerst'...