Nieuwsbericht

ZZ Leiden 2 uit bekertoernooi

12 november 2006

Een tegenstander die harder verdedigd, beter reboundt en zelf daarnaast aanvallend een totale off-day met traag, passief aanvallend spel en veel onnodig balverlies (27). Gevolg een meer dan terechte 63-44 nederlaag voor het tweede team van Zorg en Zekerheid in het bekerduel in en tegen Rotterdam.

Eigenlijk kwam ZZ Leiden 2 nooit in de wedstrijd tegen de reserves van Rotterdam Basketbal. Via 15-11 na de eerste periode stond het bij de rust 31-18. In de derde periode leek het er soms op dat Leiden terug kon komen, maar juist als er wel goed werd verdedigd en er een kans was om terug te komen was er weer (vaak onnodig) balverlies. Daardoor bleef het verschil steeds rond de tien punten. Na het derde kwart was het 45-34. In de vierde periode werd het wederom door balverlies en daardoor eenvoudige punten van Rotterdam snel 53-37 en uiteindelijk dus 63-44.

Coach Richard den Os vond het verlies ‘Erg teleurstellend, vooral omdat we niet geleerd hebben van de nederlaag tegen Punch twee weken geleden. Rotterdam werkte harder, verdedigde mede daardoor beter en was beter in de rebound. Kortom, Rotterdam had meer de wil om te winnen dan wij. Als je dan ook aanvallend niets kan brengen dan is het onmogelijk om dit soort wedstrijden te winnen. Het is nu te hopen dat spelers dit door gaan krijgen anders gaan er zeker nog meer van dit soort nederlagen volgen. 

Scores ZZ Leiden 2: Bern Persoon 9, Thomas Schelvis 8, Jerome Hoste 7, Kevin Tjin A Koeng 6, Ricardo Vallentak 5, Nils Wijtzes 5, Michael Kool 2, Bob Vegter 2, Esat Figengul 2 en Germain Henriques 0.