Nieuwsbericht

Duel in teken van terugkeer

17 december 2009

ROTTERDAM - De voorlaatste wedstrijd van het jaar 2009 van Zorg en Zekerheid Leiden staat in het teken van de voorzichtige terugkeer van spelers, die lang geblesseerd zijn geweest. Als de voortekenen niet bedriegen kunnen Seamus Boxley en Terry Sas donderdagavond in het Rotterdamse Topsportcentrum tegen Challengers eindelijk weer eens een paar minuutjes maken.

 

 

======================================================
Wedstrijd:
Rotterdam Challengers-Zorg en Zekerheid Leiden
Wanneer en waar: Donderdag 17 december, 19:30 uur, Rotterdam
Scheidsrechters: Saskia Warmerdam, Job Smeltink en Hjarmar Stoete
Eerder dit seizoen: 88-56 (in Leiden)
All-time record: 6-7 (5-2 in Leiden en 1-6 in Rotterdam)
======================================================

Veel meer zal het nog niet zijn, maar het zou perfect passen is het plan van aanpak, dat erop is gericht dat de ploeg straks in januari weer compleet is. Dat zou dan ook gelden voor Jeroen Slor en Mick Burger. De blessure van Burger valt heel erg mee. Onderzoek heeft uitgewezen dat er geen banden in zijn enkel zijn verrekt of erger. 'Die enkel is nog wel een beetje dik, maar ik kan alweer goed lopen en zelfs rennen. Straks na de stop ben ik er weer bij', concludeerde de aanstaande arts zelf.


Maar eerst de wedstrijd tegen Rotterdam Challengers, de deurmat van de eredivisie, dat tot nu toe alleen een keertje van Upstairs won. Op papier dus een wedstrijd die door Zorg en Zekerheid Leiden gewonnen moet worden, zeker als je nog even terugkijkt naar de vorige wedstrijd, waarin het verschil 'slechts' 32 punten was (88-56, een all-time record voor Leiden), maar dat kwam vooral door een zwakke 'wat moeten we hiermee?'-periode van de thuisploeg.

 

Met alle respect voor het idee achter Rotterdam Challengers, dat uitsluitend met Nederlanders en Amerikanen met Nederlandse roots speelt, maar de ploeg heeft in de eredivisie niets te zoeken. Het plan van Maarten van Gent om met jonge jongens vier jaar te buffelen en zo talent van eigen bodem te kweken, krijgt vooral gestalte door Chip Jones (30),  Patrick Hilliman (27, Antilliaan met Amerikaanse opleiding) en Jeremy Ormskerk (vandaag 27 geworden), die gemiddeld 35 van de 64 punten per wedstrijden maken...

 

Dat zijn vooral de spelers die het Zorg en Zekerheid lastig kunnen maken met op de achterhand ex-Leidenspeler Sjors Besseling en de talentvolle Worthy de Jong. Je moet natuurlijk altijd uitkijken voor outsiders, maar de ploeg van Toon van Helfteren zal niet de fout maken het klusje in de Maasstad te licht op te vatten.