Nieuwsbericht

Zware klus in Bergen op Zoom

5 december 2009

BERGEN OP ZOOM - De regenkans is zondag, volgens de voorspellers, negentig procent, maar toch gaan 'we' gewoon een boulevardje pikken. In Bergen op Zoom wel te verstaan, want daar speelt Zorg en Zekerheid Leiden zondagmiddag om vier uur tegen World Class Aviation Academy Giants in Sporthal Boulevard.

Een blik op de ranglijst leert, dat dit andermaal een forse klus zal zijn voor de mannen van Toon van Helfteren. Ten opzichte van vorige week, toen met een minimale bezetting tegen EiffelTowers Den Bosch moest worden gespeeld, is er in elk geval één lichtpuntje: Jeroen Slor is genezen van zijn schouderblessure en kan dus weer meespelen.
 

======================================================
Wedstrijd:
World Class AA Giants-Zorg en Zekerheid Leiden
Wanneer en waar: Zondag 6 december, 16:00 uur, Bergen op Zoom
Scheidsrechters: Reinier van der Sluis, Ferdinand Toemeungte en Hjarmar Stoete
Eerder dit seizoen: 61-64 (in Leiden)
All-time record: 3-10 (2-5 in Leiden en 1-5 in Bergen op Zoom)
======================================================

 

Dat maak de mogelijkheden voor de coachingstaf iets ruimer, al houdt het natuurlijk nog altijd niet over. Wie echter de afgelopen week even de Vijf Meihal binnenliep tijdens een training kon constateren dat Seamus Boxley en Terry Sas een heel eind op weg zijn naar volledig herstel. Beiden zullen in Bergen op Zoom nog vanaf de bank toekijken. Misschien dat Boxley nog voor de kerst in actie kan komen. Voor Sas wordt het in principe januari.

 

Voorlopig slaat Zorg en Zekerheid Leiden zich knap door de moeilijke fase heen. De nederlaag tegen Den Bosch vorige week had heel veel te maken met gebrek aan voldoende mankracht. Daarom is de terugkeer van Jeroen Slor uitermate belangrijk. Zeker tegen een sterke ploeg als WCAA.

 

Maar de ploeg van Erik Braal kan ook een mindere dag hebben, net als dat voor ieder team geldt. Zoals donderdag nog tegen Amsterdam, toen in eigen hal met 70-73 werd verloren en er in de eerste drie kwarten maar 34 punten werden gemaakt. Nu hoef je daarop geen tweede keer te rekenen, dat zou wel erg naïef zijn. In die wedstrijd overigens liep Arvin Slagter een hoofdblessure op, maar in het ziekenhuis werd geen schade waargenomen, zodat hij in principe er gewoon bij zal zijn.

 

Belangrijk is de strijd onder de borden. Zorg en Zekerheidheid Leiden is - met GasTerra in de nek - nog altijd de best-reboundende ploeg van de eredivisie. En juist de rebounds gaven in de eerste ontmoeting van dit jaar de doorslag. Leiden verloor toen in de Vijf Meihal met 61-64, vooral omdat WCAA in het vierde kwart liefst zeven aanvallende rebounds pakte en daaruit elf punten maakte.

 

Dat gegeven zal ongetwijfeld naar voren komen in de teambesprekingen. Mannen als Griffin, Faris en Collins zullen ver van de basket gehouden moeten worden. Als dat een beetje lukt liggen er kansen van Zorg en Zekerheid Leiden in Sporthal Boulevard, waar op 16 januari 2007 de grootste uitzege in de nog jonge geschiedenis van Leiden werd geboekt: 31 punten verschil (60-91).

 

Dat is een leuke gedachte voor de fans, die massaal zullen afreizen naar West-Brabant. Maar meer ook niet.