Nieuwsbericht

Eerste verlies U18

29 november 2009

DEN BOSCH - In Den Bosch hing zondag een mooi affiche aan de deur: de twee nog ongeslagen teams in de eredivisie U18 stonden na zes ronden tegenover elkaar: het Academyteam van EiffelTowers en de ploeg van Zorg en Zekerheid Leiden. Dan is het dus duidelijk dat één van de twee zijn ongeslagen status gaat verliezen. Dat werd uiteindelijk Leiden, dat in de verlenging het hoofd moest buigen voor EiffelTowers: 82-77 na een reguliere eindstand van 64-64 (rust (32-40).
 

Het eerste kwart gaat redelijk gelijk op. Na vijf minuten is het 8-10 en het eind van het eerste kwart wordt bereikt bij 18-24.


Zorg en Zekerheid Leiden speelt vervolgens een goed tweede kwart. Uitstekend teamspel met afwisselend inside en vanachter de driepuntslijn en de toeschouwers gaan er bij 21-35 eens goed voor zitten. Eiffel herstelt zich en de rust komt bij 32-40.

 

Zorg en Zekerheid begint ook na de rust sterk, loopt uit naar 36-49, maar verzuimt vervolgens door te drukken. Eiffel kan daardoor terugkomen in de wedstrijd en aan het einde van het derde kwart is het dan 54-56 als Leiden zes minuten niet heeft gescoord. Met nog vier minute te gaan is het 64-61 in het voordeel van de thuisploeg. ZZ trekt de verdediging aan, waardoor de Brabantse ploeg niet meer scoort. Leiden doet dat wel, ook al is dat met een lelijke driepunter via het bord, en kan zich opmaken voor vijf extra minuten.

 

Daarin opent Zorg en Zekerheid Leiden weer goed met een insidescore en een drietje: 64-69. Eiffel geeft niet op en neemt meer initiatief. Met nog een halve minuut te spelen staat ZZ Leiden drie punten achter en gaat wanhopig op zoek naar een driepunter. Het schot komt er, maar valt niet. Vrije worpen met nog drie seconden te spelen zorgen voor het uiteindelijke verschil van vijf punten: 82-77.
 
'Onze jongens hebben hard gewerkt en alles gegeven. Verdedigend stond het vaak goed. Jammer dat we verzuimd hebben op bepaalde momenten door te drukken', was de conclusie van het coachduo Mulder/Vos. 'Deze spannende wedstrijd was wel een goede promotie voor het niveau op deze jonge leeftijd.'
 

Scores: Koen Grimbergen 35 (8 reb), Kasper Averink 15, Tomas Breel 11 en Sander Vos 8 punten.