Nieuwsbericht

Verlies voor U16

29 november 2009

AMSTERDAM - Zaterdag verloor Zorg en Zekerheid U16 van Mosquito's. Na een heel behoorlijke eerste helft kon het team in de tweede helft Mosquitos niet meer bijbenen. Hoewel in de sport excuses niet tellen, is het toch wel op z‘n plaats om te vermelden dat het team op dit moment slechts zes fitte spelers heeft. Een wedstrijd tegen één van de koplopers is dan bij voorbaat lastig.

En toch ging het in de eerste helft niet slecht. Mosquito's had veel meer lengte en spelers. De lange Leidse spelers Thomas Bouwmeester en Ernes Mahmutovic zijn geblesseerd. Satchel Ciere en Iosto Fodde spelen wel, maar zijn niet 100 procent fit. Het gemis aan lengte werd gecompenseerd door snelheid en goed teamspel. Mosquito's werd in het eerste kwart op vijftien punten gehouden. Voor Zorg en Zekerheid stonden er dertien punten op het scorebord.

 

In het begin van het tweede kwart zorgde een knappe Leidse versnelling voor een 15-20 tussenstand. Het team van Zorg en Zekerheid liet even zien dat het bij vlagen bovengemiddeld kan basketballen. Een strakke, stugge verdediging en een paar gave aanvallen zorgden binnen drie minuten voor een 7-2 run. Mosquito's had vervolgens twee time-outs nodig om terug te komen in de wedstrijd. En dat deden ze goed. Vooral inside kreeg Zorg en Zekerheid het moeilijk. Vrijwel alle Amsterdamse punten werden van korte afstand gemaakt. De wedstrijd kantelde, Zorg en Zekerheid had even geen antwoord. Het herstel kwam pas aan het einde van het tweede kwart, toen er weer meer verdedigende controle in het team kwam en er aanvallend nog een paar goede schoten gemaakt werden. De ruststand 42-30.

 

Het derde kwart was cruciaal voor de wedstrijd. Sloot Zorg en Zekerheid weer aan, of trok Mosquito's de wedstrijd definitief naar zich toe? Helaas, het laatste gebeurde. Het team knokte, ook een zone-press werd geprobeerd, maar had moeite om de weg naar de basket te vinden. Bovendien liet Zorg en Zekerheid Mosquito's te makkelijk scoren. Daardoor liepen de Amsterdammers nog verder weg, het verschil liep op naar 21 punten.

 

Het vierde kwart was niet anders. Enkele Leidse spelers zaten “erdoorheen” en Mosquito's speelde vrijuit om het verschil nog groter te maken. Het smalle Leidse team verloor uiteindelijk met 88-57.

 

Scores: Ingmar Kok 17 (7 st), Boris Crama 16 (8 reb, 5 ast), Dennis Gout 12 (13 reb), Iosto Fodde 6, Tim Heshusius 6.