Nieuwsbericht

Tweede doet eerste na

28 november 2009

HOOFDDORP - Het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden behaalde een zwaarbevochten en knappe overwinning in en tegen Hoofddorp. Net als eerder bij het eerste team in Groningen en Amsterdam werd in de laatste aanval van de tegenstander een driepunter weggegeven bij een voorsprong van drie punten. ZZ had nog fouten weg te geven, maar in plaats van een fout te maken, kreeg Hoofddorp in de laatste seconde de kans om via een driepunter op gelijke hoogte te komen. Iets wat guard Fabio van Hooijdonck dan ook deed: 70-70. In de verlenging toonden de mannen van Richard den Os en Raoul Straathof mentale veerkracht en wonnen vervolgens alsnog met 83-88.

 

Zorg en Zekerheid Leiden begon sterk aan de wedstrijd. Met name dankzij een paar goede fastbreaks en goed rebounden namen de Leidenaars in drie minuten tijd een 0-10 voorsprong en bij het einde van de eerste periode was het 9-25. Vooral Bern Persoon was goed bezig met 11 punten in dit kwart. De tweede periode kwam Hoofddorp beter in de wedstrijd. De thuisploeg ging feller verdedigen en hier had ZZ het even moeilijk mee. Na zes minuten was de voorsprong teruggelopen tot acht punten, 26-34. Hierna liep ZZ weer knap weg naar een 30-46 ruststand.

 

De tweede helft was het Hoofddorp dat sterk begon. Zorg en Zekerheid had moeite met de felle verdediging en kwam nauwelijks tot scoren. Na vijf minuten was het verschil echter nog twaalf punten (38-50), maar daarna ging er veel mis bij de Leidse ploeg. Het team begon zich steeds meer te ergeren aan de scheidsrechters en ging steeds meer tegen zichzelf spelen. Gevolg was steeds slordiger spel en te veel fouten in de verdediging. En Hoofddorp heeft een te sterk team om hier geen gebruik van te maken en na de derde periode was het dan ook weer een wedstrijd: 51-53.

 

In het begin van het vierde kwart leek Zorg en Zekerheid Leiden even verder uit elkaar te vallen, toen de thuisploeg een 60-56 voorsprong nam. Aanvoerder Jerome Hoste nam echter zijn ploeg op sleeptouw en o.a. door zes punten op rij van hem nam ZZ weer een voorsprong: 60-64. Hierna bleef het tot het eind spannend en leek Leiden te gaan winnen, toen weer Hoste zijn ploeg vanaf de vrije worplijn op 67-70 had gezet. Maar een driepunter in de buzzer betekende dus verlenging.

 

Onder aanvoering van de zeer sterk spelende guard Rogillio Sewrattan namen de bezoekers een voorsprong van acht punten (72-80) en leek de wedstrijd met nog twee minuten te gaan gespeeld. Hoofddorp kwam echter wederom knap terug door twee driepunters van Bas Snijders en eentje van Van Hooijdonck en met nog een minuut te gaan was het 81-82. Via scores van Sewrattan en center Wouter Breel gooide ZZ toen eindelijk de wedstrijd op slot (81-88). Uiteindelijk werd het dus 83-88.

 

Een mooie en knappe overwinning dus voor het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden. Het is duidelijk dat de ploeg na een slecht begin, met de thuiswedstrijd tegen MSV als dieptepunt, steeds beter gaat spelen. Dat vond ook coach Richard den Os. 'Je ziet dat we steeds beter gaan spelen, maar belangrijker is dat we op mentaal vlak en als team steeds beter worden. Al was de derde periode niet goed. Toen waren we te veel met randzaken bezig en vergaten we te blijven spelen. Maar daarna pakken we het prima op. Ook in de verlenging. Nu is het zaak om te leren van dat derde kwart en verdedigend moet het beter. Maar we maken op dit moment belangrijke stappen en dat is mooi om te zien.'

 

Volgende week komt het tweede team van Landstede op bezoek. De wedstrijd begint op zondagavond om 20.30 uur.

 

Scores: Jerome Hoste 19, Rogillio Sewrattan 18, Bern Persoon 16, Bart Constandse 11, Wouter Breel 9, Youri van der Linden 8, Dave Conrad 5, Dave King 2, Maarten Uijlenbroek 0