Nieuwsbericht

Duel om de derde plaats

26 november 2009

LEIDEN - Een wedstrijd tussen Zorg en Zekerheid Leiden en EiffelTowers Den Bosch in de Vijf Meihal stond de afgelopen drie seizoenen acht keer eerder op de agenda, maar nu is het toch allemaal een beetje anders. Dat begrijpen ook de media, want zowel Omroep West als de NOS sturen een cameraploeg naar Leiden. De beelden zijn te zien op zondagmiddag bij Studio Sport en op zondagavond in Westsport.

Waar Zorg en Zekerheid Leiden de afgelopen jaren toch een beetje het Calimero-gevoel had en op de eigen vloer nimmer van EiffelTowers won, is nu de inzet 'gewoon' de derde plaats in de eredivisie. Nu win je natuurlijk niet zo maar van het sterke Den Bosch. Dat bleek bijvoorbeeld wel in de eerste (uit)wedstrijd van dit seizoen. Leiden ging lang mee, maar toen Peter van Passen zich nadrukkelijk met de wedstrijd ging bemoeien, moest toch de witte vlag worden gehesen: 83-72.
 

======================================================
Wedstrijd:
Zorg en Zekerheid Leiden-EiffelTowers Den Bosch
Wanneer en waar: Zaterdag 28 november, 20:30 uur, Vijf Meihal
Scheidsrechters: Karel Kraaijeveld, Frans Harryvan en Joske Kuut
Eerder dit seizoen: 83-72 (DB)
All-time record: 1-14 (0-8 in Leiden en 1-6 in Den Bosch)
======================================================

 

Het zou best eens kunnen dat een belangrijk deel van de wedstrijd zich in hoger sferen afspeelt. Dit zijn namelijk de twee best reboundende teams van de eredivisie. Dat is vooral bijzonder van Leidse kant, want voorafgaande aan de competitie werd gesteld dat Leiden te klein zou zijn en in de rebound tekort zou komen. En wat blijkt? Zorg en Zekerheid is op afstand de beste in de eredivisie en pakte in twaalf wedstrijden zelfs 41 rebounds meer dan EiffelTowers. Niettemin wacht Monta McGhee, Johan Kuijper en Jeroen Slor natuurlijk een 'hell of a job' tegen Peter van Paassen en Jerome Beasley.

 

Maar ja, hoe belangrijk cijfers ook zijn in een sport als basketball, ze zeggen niet alles en zijn zeker niet altijd doorslaggevend. Toch is het aardig te constateren dat Zorg en Zekerheid bijvoorbeeld meer driepunters heeft gemaakt dan EiffelTowers (89 om 78), waarbij echter het percentage in het voordeel is van de Brabanders: 38 om 35.

 

De kracht van EiffelTowers zit 'm  vooral in de diepte van de ploeg, maar door blessures van Rogier Jansen en Jos Frederiks heeft coach Don Beck ook zo zijn zorgen, net Toon van Helfteren die heeft door de afwezigheid van Seamus Boxley en Terry Sas.

 

Voor beide ploegen is het dus belangrijk uit de foutenlast te blijven. Zorg en Zekerheid deed dat vorige week tegen Matrixx Magixx keurig. Dinsdag tegen Upstairs wat minder (hoewel je fouten kunt maken en fouten kunt krijgen...), maar ach, dan gooi je toch gewoon bijna alle vrije worpen raak...

 

Zie ook: interview Djoenie Steenvoorde onder Nieuws > In de pers