Nieuwsbericht

Burgemeester bezoekt ZZ Leiden

8 november 2006

Burgemeester Henri Lenferink van Leiden heeft dinsdagavond een bezoek gebracht aan het bestuur en het team van Zorg en Zekerheid. Bij zijn aanstelling als eerste burger van de stad beloofde Lenferink destijds regelmatig naar zijn idee belangrijke projecten te zullen bezoeken. In gezelschap van zijn persvoorlichter Fons Delemarre kwam hij daarom naar de Vijf Meihal.

De burgemeester liet zich eerst uitgebreid door het bestuur van de Stichting Eredivisiebasketball Leiden voorlichten over de organisatorische opzet. Daarover was Lenferink zeer onder de indruk. Hij toonde zich oprecht geïnteresseerd in het geheel en noemde het een erg boeiend project.

Belangrijk voor het bestuur was de toezegging van Lenferink dat hij persoonlijk een bemiddelende rol wil spelen bij het zoeken naar oplossingen voor de problemen, die er zijn rond de accommodatie.

Ter afsluiting werd Henri Lenferink door coach Ivo Boom voorgesteld aan het team (foto). De burgervader was geïmponeerd door de lengte van de mannen en vooral natuurlijk door die van Johan Kuijper. Tot zijn genoegen ontdekte de zelf niet echt grote Lenferink tussen de groep 'een kleintje', maar dat bleek assistent-coach Alwin van der Pluym te zijn...

Ter herinnering aan het bezoek van de burgemeester ontving aanvoerder Edwin Engelhart als eerste van alle spelers een koffiemok van de gemeente Leiden waarop de tekst van het Leids volkslied staat gedrukt. Lenferink zegde toe binnenkort een keer plaats te nemen op de tribune bij een thuiswedstrijd om de lange mannen echt in actie te kunnen zien.