Nieuwsbericht

Nuttige zege tweede team

22 november 2009

LEIDEN - Het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft door een 75-67 overwinning op Groene Uilen aansluiting gekregen met de middenmoot van de promotiedivisie.

De ploeg van Richard den Os en Raoul Straathof begon sterk en stond binnen vier minuten op een 14-1 voorsprong. Het werd in het eerste kwart zelfs nog erger voor de ploeg uit Groningen. Dave Conrad besloot de eerste tien minuten met een driepunter, waarna er een 27-10 voorsprong voor Zorg en Zekerheid Leiden op het scorebord stond.

 

Hans Nieboer, de coach van Groene Uilen, had op dat moment door dat een man-to-man-verdediging gelijk stond aan zelfmoord en besloot zijn ploeg in de zone te zetten. Dat hield Groene Uilen de overige drie kwarten vol met slechts af en toe een vleugle man-to-man en zorgde daarmee regelmatig voor problemen bij Leiden.

 

Direct al in het tweede kwart bijvoorbeeld. De voorsprong smolt als sneeuw voor de zon en op anderhalve minuut van de rust was het zelfs 33-33. De thuisploeg ging daarna met een minimale marge de kleedkamer in: 37-36.

 

De herstart na rust was prima. Zorg en Zekerheid zette een 10-0 run neer en dreef daarop tot het einde van het derde kwart: 57-46. Toch werd het nog weer moeilijk. Na iets meer dan vijf minuten was het gaatje nog maar twee punten en de trouwe fans stond dus een spannend slot te wachten.

 

Heel lang bleef het onzeker wie de punten ging pakken. Leiden stond wel steeds wat voor, maar zekerheid was er niet. Die kwam pas vlak voor tijd via een driepunter van Bart Constandse, zijn vijfde, en een lekkere dunk van Bern Persoon op aangeven van Wouter Breel: 75-67.

 

Scores Zorg en Zekerheid Leiden: Bart Constandse 19 (5x3), Bern Persoon 16, Rogillio Sewrattan 13 (8 ast), Wouter Breel 8 (10 reb), Dave Conrad 8, Youri van der Linden 8 en Jerome Hoste 3.