Nieuwsbericht

Nuttige les voor U18

15 november 2009

LEIDEN - Eén van de vervelendste ervaringen voor een ploeg is tevoren weten dat je gaat verliezen. Het overkwam de U18 van Zorg en Zekerheid Leiden, want het U20-team van Dukes Unlimited (EiffelTowers), een topper in zijn klasse, was natuurlijk te sterk. Het werd 63-123.

'Je weet dat zoiets gaat gebeuren', zei coach René Mulder na afloop, maar het gaat erom dat je tegen zo'n tegenstander gewoon je eigen wedstrijd speelt. Veregeet niet dat ik er jongens bij heb, die eerste jaars U16 zijn en dat daar knapen lopen, die laatstejaars U20 zijn. Dat is een verschil van drie jaar en dat is erg veel.'

 

De ploeg van Mulder begon gedreven aan de zware klus en kwam na 7-19 knap terug tot 20-28 aan het einde van het eerste kwart. Mulder was vooral tevreden over de wijze, waarop bijvoorbeeld de pittige press van de Bosche ploeg werd bestreden. 'De pressbreker liep vaak goed, ook al waren er natuurlijk mindere momenten.'

 

Bijvoorbeeld direct in het tweede kwart, toen het van 22-30 in één ruk 22-40 werd met een ruststand van 37-67 als gevolg. Maar Zorg en Zekerheid Leiden bleef knokken voor een zo goed mogelijk eigen resultaat. Koen Grimbergen ging daarbij voorop in de strijd. Hij zou afsluiten op 28 punten en 9 rebounds. Tomas Breel kwam ook in de dubbele cijfersmet tien punten.

 

De ploeg kon echter niet voorkomen dat het verschil gestadig opliep. Via 54-96 aan het einde van het derde kwart werd het uiteindelijk 63-123.