Nieuwsbericht

Dubbel verlies U20

15 november 2009

AMSTERDAM/ROTTERDAM - Het afgelopen weekeinde wachtte een zware klus voor Zorg en Zekerheid Leiden u20. Na de afstraffing door Rotterdam vorige week (63-102) moest er voor de competitie tegen Amsterdam gespeeld worden en voor de beker tegen Rotterdam.

Amsterdam, nog ongeslagen in de competitie, was net te goed voor Zorg en Zekerheid, dat zonder Tony Mulder (deze week wordt er een mri-scan gemaakt van zijn schouder, die tegen Rotterdam uit de kom ging), Raoul Swagerman en Joey Verkuil moesten aantreden. Na de afstraffing van de week ervoor was er maar één taak voor de mannen: mentaal sterk voor de dag komen. 

 

En dat deed Leiden. Vooral als team. Het eerste kwart eindigde met een gelijke stand. In het tweede kwart werd de ploeg slordig. Amsterdam liep uit naar 13 punten bij rust.

 

Toch was er optimisme. Waar vorige week de kopjes gingen hangen, kwamen de mannen van Jeroen Reitsema geweldig uit de kleedkamer. Terug vechtend onder leiding van Wiet van Haaster, die een grote rol voor zichzelf opeiste en dit bezegelde met een snoeiharde doordunk, dook de ploeg van Mario Bennes in een time out. Amsterdam herstelde zich en met een goed meewerkende scheidsrechter trok Amsterdam aan het langste eind. Daar waar Leiden de fouten niet mee kreeg, mocht Amsterdam telkens naar de vrije-worplijn. Eindstand 83-58. 

 

Volgens coach Reitsema een geflatteerde uitslag. Amsterdam was beter, maar kreeg wel wat hulp van de arbitrage. Toch was de coach tevreden. 'Ze hebben hard geknokt en ze bleven werken. Daar hebben we het de gehele week over gehad.' 

 

Beker

 

Na het verlies in Amsterdam konden de mannen een dag later naar Rotterdam voor een bekerwedstrijd. Deze wedstrijd had maar één doel en dat was de nare smaak van vorige week weg sp(o)elen!

 

En dat deden de mannen. Waar ze vorige week overlopen werden, stond er nu een geheel ander Zorg en Zekerheid Leiden in Rotterdam. Stuk voor stuk hebben de jongens hard gewerkt. Dat resulteerde in een voorsprong van drie punten bij rust.

 

In de rust waarschuwde coach Reitsema voor een agressief Rotterdam. En inderdaad, de mannen uit Rotterdam gingen er hard tegen aan. Maar Zorg en Zekerheid bleef knap overeind. De score wisselde voortdurend. Uiteindelijk kon Zorg en Zekerheid het niet volhouden. Rotterdam vluchtte in een zone en daar had ZZ het lastig mee. 

 

Na wat fouten te hebben gemaakt om de tijd te stoppen werd er verloren met 76-62. Coach Reitsema was toch uitermate tevreden over zijn team. 'Vorige week zijn we weggelopen door deze jongens, vandaag hadden we kunnen winnen. We zitten onder de top, dat is dit weekend gebleken, maar het is een goed vooruitzicht dat we weer als team spelen en hard werken. Het is een jonge ploeg en ik ben er van overtuigd dat het goed komt! Wat ik nog wel kwijt wil na de mindere ervarting van zaterdag, is dat het een verademing was om de scheidsrechters bezig te zien. Ze floten erg goed. En dat mag dan ook worden gezegd.'