Nieuwsbericht

Walk-over tweede team

15 november 2009

HEILOO - Het tweedee team van Zorg en Zekerheid Leiden was in de bekerwedstrijd aan zijn stand verplicht om te winnen van Flashing Heiloo, uitkomend in de eerste klasse rayon van Noord-Holland. Maar belangrijker nog was de vraag of het de lijn van de goede wedstrijd tegen Binnenland zou kunnen worden doorgetrokken. Met een 32-108 overwinning kan men wel zeggen dat dit gelukt is.

De ploeg, nog zonder de geblesseerde Youri van der Linden, maakte gelijk duidelijk dat het niet dezelfde fout wenste te maken als een ronde eerder tegen Barons (rayon eerste klasse west). Toen stond de ploeg bij de rust 16 punten achter om uiteindelijk nog met 67-79 te winnen. Nu begon Zorg en Zekerheid 2 scherp aan de wedstrijd en was die na de eerste periode eigenlijk al gespeeld: 11-25. Het tweede kwart ging het team goed door en bij de rust was het verschil al behoorlijk opgelopen: 18-57.

 

Met zo'n stand is het logisch wanneer een team minder scherp gaat spelen en dit gebeurde ook wel enigzins, maar waar de ploeg tegen Binnenland ver terug kon zakken, bleef men nu de belangrijke zaken goed uitvoeren. Via 29-80 aan het eind van de derde periode werd het dus uiteindelijk 32-108. Het lijkt er derhalve op dat het team op de goede weg is. Volgende week zondag mag dat worden bewezen als Groene Uilen op bezoek komt. De wedstrijd begint dan om 20.30 uur in de Vijf Meihal.

 

Scores ZZ Leiden: Bart Constandse 42 (9 driepunters), Jerome Hoste 21, Bern Persoon 14, Rogillio Sewrattan 10 (12 rebounds en 10 assist), Dave Conrad 10, Wouter Breel 7, Dave King 2, Maarten Uylenbroek 2 en Ruben Kooij 0