Nieuwsbericht

Herstel tweede team

9 november 2009

BARENDRECHT - Na de grote nederlaag tegen MSV en met name de manier waarop, was het duidelijk dat er iets moest gaan veranderen bij het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden. Er stond geen team en mentaal was het allemaal heel zwak, waardoor het team heel snel uit elkaar viel als het even tegen zat.

Een week waarin o.a. de groep met elkaar in gesprek ging, schijnt te hebben geholpen. Er werd welliswaar verloren met 71-61 bij het sterke Binnenland, maar de manier waarop er werd gespeeld geeft hoop voor de toekomst. Als deze lijn tenminste nu wordt doorgetrokken in de komende wedstrijden.

 

Met slechts zeven man, waarvan Ruben Kooy net terug van een blessure en maar vijf minuten in de eerstee helft speelde, had Zorg en Zekerheid 2 tot de laatste minuut kans op de overwinning. 

 

De eerste periode nam de thuisploeg een kleine voorsprong, die aan het eind 18-13 bedroeg. Daarna liep Binnenland weg naar 29-17, maar waar ZZ een week geleden op zo’n moment uit elkaar viel, knokte het zich nu knap terug door goed te verdedigen, terwijl Bart Constandse de ploeg aanvallend op sleeptouw nam. Bij de rust was het dan ook weer een wedstrijd, 31-28 voor Binnenland.

 

In de tweede helft liep Binnenland eerst weg door o.a. een gelukkige driepunter van Sander Trommelen, 41-34, maar weer kwam Leiden terug. Bart Constandse was met 12 van de 14 punten in dit kwart niet te stoppen en hard werken en goed verdedigen zorgden ervoor dat Zorg en Zekerheid met een 41-42 voorsprong het laatste kwart in ging.

 

De laatste periode bleef het spannend. De zes man die het voor Leiden moesten doen leken met de overwinning naar huis te gaan, toen de ploeg met nog ruim twee minuten te gaan een voorsprong nam van vijf punten, 56-61. Door een paar onnodige turnovers kwam Binnenland toch weer terug en met nog minder dan een minuut te gaan stond het 63-61 voor de thuisploeg. Weer een turnover en score aan de andere kant betekende 61-65 en had Leiden een snelle score nodig. Maar een fout op Rogillio Sewrattan werd niet gefloten. Hierop probeerde de ZZ-guard te herstellen en kreeg vervolgens een onsportieve fout en bovendien nog technische fout. De thuisploeg maakte de vier vrije worpen en uit de out of bounce dunkte Sjoerd van Vlisteren de 71-61 eindstand op het bord. 

 

De coaches Richard den Os en Raoul Straathof hadden een dubbel gevoel na de wedstrijd. 'Het was jammer dat we de wedstrijd verliezen en niet slim spelen op het eind. Aan de andere kant was dit ten opzichte van de wedstrijd tegen MSV een verschil van dag en nacht. Er stond nu echt een team en de jongens toonden veerkracht op het moment dat het nodig was. Daarnaast moet je ook niet vergeten dat we de tweede helft met zes man aan het spelen waren. Als we deze lijn door kunnen trekken en we hebben weer de beschikking over meer spelers dan komt het wel goed.', aldus Raoul Straathof.

 

Scores Zorg en Zekerheid Leiden: Bart Constandse 31, Wouter Breel 8, Bern Persoon 7, Jerome Hoste 7, Dave Conrad 4, Roggillio Sewrattan 2 en Ruben Kooy 2