Nieuwsbericht

U20 kansloos en slecht

7 november 2009

LEIDEN - OK, het U20-team van Zorg en Zekerheid was verre van fit. Een aantal jongens was de hele week ziek geweest en als je dan tegen een sterke tegenstander als Rotterdam Challengers moet... Maar daarnaast was het van Leidse kant ook nog eens gewoon slecht en de 63-102 oorwassing was dan ook terecht.

Twee spelers hielden ook nog eens een zeer pijnlijke herinnering over aan de wedstrijd. Tony Mulder kwam hard in botsing met een Rotterdamse verdediger, waarbij zijn linkerschouder uit de kom ging. In het ziekenhuis kreeg hij later gezelschap van Joey Verkuyl, die een charge nam en keihard met zijn hoofd op het parket knalde. Vermoedelijk liep hij een (lichte) hersenschudding op.

Op het moment van de ongevalen was de wedstrijd al lang gespeeld. Voor zover je tenminste kon spreken van een wedstrijd. Na 9-9 werd het 11-17 en daarna heeft Zorg en Zekerheid Leiden alleen nog maar Rotterdamse hielen gezien. Aanvallend speelde de ploeg van coach Jeroen Reitsema chaotisch en weinig doordacht. De Leidse scores kwamen dan ook maar zelden voort uit goed lopende aanvallen.

 

Verdedigend was het eigenlijk van hetzelfde laken een pak. Bijna voortdurend was een speler een stap te laat bij zijn man en dat kun je zeker tegen Rotterdam - net als EiffelTowers en Amsterdam nog ongeslagen dit seizoen - niet veroorloven.

 

Halverwege was dan ook al lang niet meer de vraag wie er zou gaan winnen, maar nog slechts hoe groot het gat zou worden in het voordeel van Rotterdam. Met nog een halve wedstrijd te gaan was het 29-49. Even veerde Zorg en Zekerheid op, maar al snel verviel de ploeg in de oude fouten en konden de gasten, die soms over het randje hard verdedigden, gemakkelijk verder weglopen tot uiteindelijk 63-102.

Topscorers Zorg en Zekerheid Leiden: Wiet van Haaster 11 (9 reb), Timo van de Keyl 10 (9 reb), Jeffrey Schelvis 9 en Derk van Werkhoven 8.