Nieuwsbericht

MSV ruim langs zwak tweede

1 november 2009

LEIDEN - Als je na acht minuten wedstrijd op twee (!) punten staat, weet je dat je een moeilijke avond tegemoet gaat. Zo'n avond waarop maar weinig lukt. Dat is in twee zinnen de samenvatting van Zorg en Zekerheid Leiden 2 tegen MSV: 52-79.

In de laatste twee mionuten van het eerste kwart kwam Leiden nog tot een totaal van twaalf punten, maar MSV was al een flink stuk verder: 12-24.

Het tweede kwart was van beide kanten erbarmelijk. Er werd heel veel balverlies geleden, er werden simpele lay-ups gemist en het was een wonder dat de 150 toeschouwers in de Vijf Meihal niet gewoon thuis koffie gingen drinken. Rust: 22-34.

Misschien was er hoop op verbetering. Wel, die kwam in elk geval niet van Leidse zijde. MSV bleef iets gemakkelijker scoren in een wedstrijd, die nooit het aanzien waard werd. Na dertig minuten was het 37-54 en volgde er een lange pauze, omdat de elektronische apparatuur het begaf.

 

Maar ook met een ouderwets handmatige tafel werd het er niet beter op. Het einde kwam bij 52-79. Aan Leidse zijde werden er percentages genoteerd van 32.4 (tweepunters) en 13.3 (driepunters) en dan hoef je het eigen nergens meer over te hebben...

 

Topscorers Zorg en Zekerheid Leiden: Jerome Hoste 13, Youri van der Linden 12. MSV: Zeger van Leeuwen 18 en Michael Leon 16