Nieuwsbericht

ZZ Leiden 2 klopt Astronauts ruim

5 november 2006

Wat de hoofdmacht niet lukte in Amsterdam, kreeg het tweede team van ZZ Leiden in de eigen Vijf Meihal wél voor elkaar: winnen van Astronauts. Na een moeizame eerste helft liep het na de rust op rolletjes.

Nog steeds zonder de geblesseerde Michael Kool en Marvin van der Houwen moest ZZ Leiden 2 het opnemen tegen Astronauts 2. Ook Kevin Tjin-a-Koeng was nog niet fit, maar hij was eventueel inzetbaar om de enige fitte guard, Germain Henriques, een paar minuten rust te gunnen. Ricardo Vallentak was weer terug, maar uiteraard niet volledig inzetbaar, aangezien hij twee weken weg was geweest.

ZZ Leiden begon redelijk en nam een 15-8 voorsprong. Daarna kwamen de Amsterdammers terug tot 15-15 aan het eind van de eerste periode. Dit kwam ondermeer omdat Leiden niet fel genoeg verdedigde en daarnaast was de rebound, net als de laatste weken, niet goed. De tweede periode liet hetzelfde beeld zien als het eind van de eerste. Gevolg was dat de bezoekers een 22-29 voorsprong namen. Gelukkig had ZZ aan het eind van de eerste helft een opleving door ondermeer twee driepunters van Thomas Schelvis, waardoor de thuispoeg toch nog met een 36-35 voorsprong de rust in ging.

De tweede helft liet een heel ander ZZ Leiden zien. Ineens werd er wel scherp verdedigd en ook in de rebound ging het beter. Astronauts kreeg steeds meer moeite om te scoren en aan het eind van de derde periode was het 61-47. Het laatste kwart ging de thuisploeg door naar eerste 68-47 en naar 73-49. Uiteindelijk werd het 78-53.

Coach Richard den Os: ‘De tweede helft was goed. Alleen jammer dat we de intensiteit waarmee we toen speelden niet vanaf het begin konden brengen.

Scores ZZ Leiden: Thomas Schelvis 16, Esat Figengul 11, Bob Vegter 10, Jerome Hoste 10, Bram Sieben 9, Bern Persoon 9, Nils Wijtzes 6, Ricardo Vallentak 5, Germain Henriques 2, Kevin Tjin-a-Koeng 0.