Nieuwsbericht

Eiffel te sterk voor u20

1 november 2009

DEN BOSCH - Het U20-team van Zorg en Zekerheid Leiden is zaterdag tegen zijn tweede nederlaag van het seizoen aangelopen. De ploeg van coach Jeroen Reitsema verloor in Den Bosch van Dukes Unlimited (EiffelTowers) met 77-60.

 

Vanaf de start liet Eiffel zien waarom het op de eerste plaats staat. Met een zone-press veroorzaakte de Brabantse ploeg veel paniek in de offense bij Leiden. De eerste helft werd afgesloten met een verschil van 24 punten in het voordeel van Eiffel.

 

In de tweede helft was het een heel andere wedstrijd. Zorg en Zekerheid begon te verdedigen en vooral te vechten. Het derde kwart werd verloren met slechts één punt.

 

In het laatste kwart bleef de Leidse ploeg vechten. Met Wiet van Haaster en Timo van de Keijl als drijvende krachten werd het kwart in het voordeel van Zorg en Zekerheid afgesloten met een verschil van acht punten. Niet genoeg natuurlijk om EiffelTowers in problemen te brengen, maar dat er geknokt werd tot het einde was in elk geval positief.

 

Coach Reitsema was niet tevreden over het optreden van zijn ploeg. 'In het begin van de wedstrijd trokken sommige jongens hun eigen plan. Ik had de ploeg gewaarschuwd dat je als collectief moet spelen tegen zo’n tegenstander. In de tweede helft liep het duidelijk beter.' 

 

Topscorers: Wiet van Haaster 18 en Timo van de Keijl 13.