Nieuwsbericht

U18 blijft ongeslagen

28 oktober 2009

LEIDEN - Zorg en Zekerheid Leiden U18 speelde op dinsdag, onder warme belangstelling, in de Vijf Meihal een doordeweekse competitiewedstrijd. Tegenstander was het ook nog ongeslagen Rotterdam.
 

 

 

 

 

 

 

Deze ploeg staat onder leiding van voormalig ZZ-speler Vincent Krieger, die dus binnen een paar dagen (zaterdag verloor hij in de eredivisie als assistent-coach van Rotterdam) andermaal terug was op het oude nest.

 

De wedstrijd was kwalitatief niet van een hoog niveau, maar er was wel volop spanning. Via 11-10 na het eerste kwart werd het 28-24 in het voordeel van de Leidse ploeg bij rust.

Zorg en Zekerheid Leiden begint dan de tweede helft sterk en loopt uit naar 33-24. Rotterdam geeft niet op en komt bij 35-35 weer langszij en loopt zelfs uit tot 37-42. Een sterke eindsprint in het derde kwart zorgt toch weer voor een voorsprong van de thuisploeg: 45-42. Maar de strijd was bepaald nog niet gestreden. Rotterdam komt weer over Leiden heen (47-50), maar de ploeg van coach René Mulder toont veel veerkracht en buigt de stand om naar 55-50.

                                  

Rotterdam sluipt dichterbij met vrije worpen naar 55-54. ZZ mist dan vijf van de laatste zeven vrije worpen. Op 18 seconden van het einde is het Koen Grimbergen (foto), die zijn ploeg naar de overwinning leidt : 57-56. Rotterdam heeft dan nog twee kansen, maar van verweg en ook van dichtbij wordt er gemist en haalt de winnende thuisploeg opgelucht adem.

 

Topscorers: Tomas Breel 15 (10 reb), Koen Grimbergen 15 (9 reb) en Raoul Koopmans 12 (7 reb).