Nieuwsbericht

U20 rolt Almere op

24 oktober 2009

LEIDEN - Het U20-team van Zorg en Zekerheid Leiden heeft precies vijf minuten 'last' gehad van Almere Pioneers. Daarna denderde de ploeg van Jeroen Reitsema over de polderploeg heen en won met 92-56.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Zorg en Zekerheid Leiden het niet slecht trof met de zwak leidende scheidsrechters. Zij gaven het letterlijke grote gevaar van Almere, Pepito Hersisia, al in de eerste helft vier fouten, waarvan twee minimaal als dubieus geklassificeerd moesten worden.

Met de angel uit de ploeg van Pioneers kreeg Leiden het een stuk gemakkelijker. Coach Henk Arends van de gasten uitte zijn ongenoegen wat al te nadrukkelijk, kreeg twee technische fouten en kon onmiddellijk vertrekken. Niet dat hij veel had kunnen uitrichten, want het verschil was op dat moment al opgelopen tot twintig punten (36-16).

Zorg en Zekerheid kon vrijuit spelen en verdeelde de score ,netjes over het hele team, dat het voor een groot deel zonder Wiet van Haaster moest doen. Hij liep een scheurtje boven het rechteroog op bij een botsing. Van Haaster keerde overigens na een kort bezoekje aan het ziekenhuis terug.

Bij de rust was het 52-27 en dus was de tweede helft een formaliteit. Zeven spelers schoten zich in de dubbele cijfers en via 75-44 na drie kwarten leek de honderd-puntengrens binnen bereik. Zo ver kwam het niet en dat verdiende het 'stuurloze' Almere Pioneers ook niet. Eindstand: 92-56.

Scores Zorg en Zekerheid Leiden: Glenn Schijf 13, Tony Mulder 12, Wesley Groen 12, Timo van de Kuijl 12, Jeffrey Schelvis 10, Wiet van Haaster 10, Derk van Werkhoven 10, Raoul Swagerman 8 en Clem van Arcken 5.