Nieuwsbericht

Eerste verlies U20

19 oktober 2009

IJMUIDEN - In derde uitwedstrijd op rij heeft U20 zijn eerste verlies geleden. De ploeg van coach Reitsema had niet de kracht de punten uit IJmuiden mee te nemen.

 

Eerste verlies voor U20
 
Zonder Tony Mulder en Timo van de Keijl ging het U20-team van Zorg en Zekerheid Leiden onnodig ten onder tegen Akrides in IJmuiden. Na een sterke start van Leiden (0-12) kreeg de tegenstander de kans in de wedstrijd te komen. Al snel werd duidelijk dat de mannen van Leiden niet helemaal wakker waren. Rebounded hadden ze het heel zwaar tegen de grote jongens van Akrides. Leiden gaf te veel tweede kansen weg. De eerste helft werd afgesloten met een voorsprong van zes punten voor Zorg en Zekerheid Leiden.
 
De tweede helft was duidelijk voor Akrides. Verdedigend lieten de Leidenaren zich telkens verslaan. Aanvallend verdeelden de guards het spel veel te langzaam en werd te veel gezocht naar het afstandschot.
 
Daarbij waren coach Jeroen Reitsema en teammanager Ane van Dijk machteloos tegen de arbiters. Deze floten een eigen wedstrijd. Dat was erg jammer. Op eredivisieniveau mag er wat verwacht worden van scheidsrechters. Blijkbaar is dit niet zo.
 
Uiteindelijk verliest Zorg en Zekerheid Leiden met 73-69. Een les voor dit team, zo lang er niet als team wordt gespeeld, maar vooral tegen zichzelf, kan van iedereen verloren worden. Speelt deze U20 als team, dan kan er van iedereen gewonnen worden!
 
Topscorers: Raoul Swagerman 20 (11 reb), Wesley Groen 18.