Nieuwsbericht

Overwinning U18 op Giants

19 oktober 2009

VOORSCHOTEN – Hemelsbreed maar een paar kilometer verwijderd van de een uurtje later kolkende Vijf Meihal, gaf het U18-team van Zorg en Zekerheid Leiden het goede voorbeeld aan de ‘grote broer’. In de Voorschotense Vliethorst werd met duidelijke cijfers gewonnen van World Class Aviation Academy, zeg maar: West-Brabant Giants. Het werd uiteindelijk 69-57.

Na de eerste periode is de stand 16-14. Door timide spel slaagt Leiden er in het tweede kwart niet in een gat te slaan. Maar na de rust komt de ploeg van tijdelijk hoofdcoach Ruud Vos (René Mulder is op vakantie) goed uit de kleedkamer.


Zorg en Zekerheid Leiden speelt in het begin van het derde kwart gedreven en neemt binnen vijf minuten een voorsprong van veertien punten: 43-29. Maar de verdediging verslapt en aan het einde van het kwart zijn er nog maar zeven punten van die voorsprong over:  50-43.
 
WCAA Giants ruikt zijn kans en komt in het vierde kwart zelfs terug tot 51-51. Maar dan is Leiden weer bij de les. Er wordt in de rest van het kwart hard gewerkt en dat loont. Het wordt zelfs 69-53, waarna de laatste vier punten van de wedstrijd voor de gasten zijn. Maar die kunnen het eindresultaat niet meer veranderen:  69- 57.
 
Scores:  Koen Grimbergen 24 (12 reb), Kasper Averink 15, Jerom Kok 8, Raoul Koopmans 7, Tomas Breel  7, Sander Vis 5 en Juwan Simson 3.