Nieuwsbericht

U16 knokt zich naar zege

12 oktober 2009

LEIDERDORP - Het was spannend zondagavond in de Bloemerdhal. Het team van Zorg en Zekerheid Leiden U16 speelde met veel passie, maar kon gedurende de gehele wedstrijd niet echt afstand nemen van Wildcats uit Nijmegen.

Zo ontstond voor de toeschouwers een thriller die tot de laatste seconden spannend bleef. De winst (59-54) was uiteindelijk terecht (Zorg en Zekerheid stond vrijwel de gehele wedstrijd voor), maar het team moet toch vooral onder de borden beter gaan spelen.

 

Het had maar weinig gescheeld of de wedstrijd had niet gespeeld kunnen worden. De beide bondsscheidsrechters ontbraken zonder bericht. In overleg met de coaches van Wildcats werd gezocht naar vervangers en uiteindelijk bleken Paul Broers en Ronald van der Meel bereid om de fluit ter hand te nemen. Nogmaals bedankt!

 

Zorg en Zekerheid liet vanaf de tip-off direct zien dat het wilde winnen. Met veel inzet werd Wildcats direct onder druk gezet. Dat was gelijk ook de grote winst. De eerste twee competitiewedstrijden ontbrak het aan gezonde agressie in het team, nu stond er een team dat wilde winnen... hoe dan ook... Het eerste kwart was gelijk ook het beste. Er werd bij vlagen heel aardig gebasketbald. De verdediging was heel behoorlijk en de omschakeling van verdediging naar aanval verliep lekker vlot. Wildcats had duidelijk moeite om aan te sluiten. Het eerste kwart werd met 20-14 gewonnen.

 
Het tweede kwart lieten de tegenstanders uit Nijmegen zien ook te willen winnen. Zorg en Zekerheid kwam moeilijker tot scoren. Vooral onder het bord waren er te veel pogingen nodig om tot een acceptabel aantal punten te komen. Wildcats liep een paar puntjes in, maar het team van coach Edmar Diebels en zijn assistent Pieter Barnhoorn behield een voorsprong. De ruststand 30-26.

 

In het derde kwart leek het even mis te gaan. Al snel liep een van de Leidse spelers tegen z’n vijfde fout aan. Dat was een streep door de rekening. Wildcats kwam dichterbij, er stond even een gelijke stand op het bord. Maar toch... door de inzet nog meer te verhogen, bleek het team in staat een heel kleine voorspong te nemen.

 

Zorg en Zekerheid stond aan het begin van het laatste kwart met twee punten voor. Het team had het niet makkelijk, maar de wil om te winnen was groot. Dat gaf op de bank vertrouwen op de goede afloop. Het moest alleen nog even gebeuren. De coaches probeerden de spelers te overtuigen van hun kansen. Immers, zelfvertrouwen is op dit soort momenten cruciaal. Vrijwel direct werd ook het initiatief genomen. Er werd fel op de bal verdedigd, er kwamen kansen op een ruimere voorsprong. Maar de voorsprong werd maar niet groter. Zo bleef het spannend. Zeker toen ook nog twee Leidse spelers met vijf fouten naar de kant moesten. In de laatste minuten waren het vooral de vrije worpen die de beslissing moesten brengen. Zorg en Zekerheid bleef koel. De voorsprong ging van twee naar drie en uiteindelijk vijf punten. Winst dus...

 

Scores: Boris Crama 21, Dennis Gout 13 (15 reb.), Thomas Bouwmeester 8, Tim Heshusius 4, Ernes Mahmutovic 4, Jasper Warmenhoven 4, Thomas Kruithof 2, Satchel Ciere 1, Iosto Fodde 1, Ingmar Kok 1. 

 

De complete statistieken van U16 worden op de pc bijgehouden door Almir Mahmutovic en worden dezer dagen en daarna elke wedstijd gekoppeld aan de uitslagen (zie onder wedstrijden).