Nieuwsbericht

Massaal naar Amsterdam

30 oktober 2006

Vanavond speelt Zorg en Zekerheid in Amsterdam tegen Astronauts. Een mooiere gelegenheid om de ploeg ook buiten de Vijf Meihal te steunen is er niet. Binnen een half uur ben je vanuit Leiden in Sporthallen Zuid en over een kaartje hoef je je geen zorgen te maken: plaats genoeg.

In de Amsterdamse basketballtempel zijn altijd 2.500 plaatsen leeg en op de rest zitten 14 fans en tussen de 500 en 900 zwijgende Amsterdammers. Daar moet voor één keer verandering in kunnen komen. Ons streven was met 250 man naar Amsterdam en Sporthallen Zuid ‘verbouwen' tot Vijf Meihal.

Dat is niet gelukt. Veel van de meest fanatieke supporters hebben andere basketballbezigheden vandaag en kunnen dus niet naar Amsterdam. Maar degenen die wel gaan zullen lawaai voor tien maken, hebben ze beloofd.

Onze ploeg kan de steun goed gebruiken. Na de euforie van de drie thuisoverwinningen volgden twee ‘logische' nederlagen in Nijmegen en Groningen en dus is het weer tijd voor twee punten. Met de steun van het eigen legioen moet dat kunnen lukken tegen Amsterdam Astronauts. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Voor degenen die de Sporthallen Zuid niet weten te vinden: A4 en A10 naar Amsterdam, bij gebouw ING (‘De Schoen') afslag Amstelveen nemen, onderaan bij verkeerslichten rechtsaf, tweede verkeerslichten links = IJsbaanpad. Daar auto parkeren of maximaal doorrijden tot rotonde. SHZ liggen daar links.