Nieuwsbericht

U20 haalt uit in Weert

27 september 2009

Na een goede voorbereiding moesten de mannen van Zorg en Zekerheid Leiden U20 naar het altijd mooie Limburg. Voor de opening van de competitie stond BS Weert op het programma.

 

Om 15:30 uur brandde de wedstrijd los. Vanaf minuut 1 was duidelijk waarom de mannen waren afgereisd naar Weert. Met een goede opening nam Leiden direct afstand van het nog ‘jonge BS Weert’ met in de hoofdrol Tony Mulder. Met een spetterende dunk en twee driepunters van hem wonnen de mannen het eerste kwart met 9- 23.
 
In het tweede kwart verslapte het team een klein beetje. Maar door goed reboundend werk werd het tweede kwart afgesloten met een stand van 14- 26 en gingen we de rust in met 25-49.
 
In de rust kreeg het team een opdracht. Speel samen, blijf hard en goed verdedigen en loop fast breaks.
 
Het derde kwart speelde alle jongens op top niveau. Weert speelde een 2-3 zone maar door goed pass werk en goede drives naar de basket speelde Leiden de zone kapot. Opvallend waren de drives van Jeffrey Schelvis die met geen moeite de grote jongens kon bedienen met assists. Ook in de deze periode heerste de grote jongens in de rebound. Verdedigend deed het gehele team prima zijn taak. BS Weert scoorde deze periode 4 punten. Zorg en Zekerheid scoorde deze periode 28 punten.
 
In het vierde kwart konden coach Reitsema en teammanager Van Dijk rustig achterover in de stoelen gaan hangen. Het team trakteerde de staf met geweldige combinaties, leuk en goed aanvallend basketball. Vanuit de verdediging werd er snel omgeschakeld. Eindstand 44-111.
 
Een goed begin, een echte teamoverwinning! Coach Reitsema was dan ook uitermate tevreden over het samenspel. Als dit team elke week op deze manier samen speelt is het voor elke tegenstander een geduchte concurrent.
 
Scores: Tony Mulder 20, Raoul Swagerman 16 (14 reb), Jeffrey Schelvis 15 , Wiet van Haaster 15 (10 reb), Glenn Schijf 14, Timo van der Keijl, 13pts (11 reb), Clem van Arcken 11pts, Wesley Groen 4, Ramzi Kalil 3.