Nieuwsbericht

U16 verliest vooral van zichzelf

27 september 2009

Zaterdag speelde U16 de eerste wedstrijd van het seizoen in de Leiderdorpse Bloemerdhal. ZZ in Leiderdorp? Jawel. Zorg en Zekerheid heeft een samenwerking tot stand gebracht tussen BS Leiden en BV Leiderdorp met als doel de talentontwikkeling in de regio te verbeteren.

De geselecteerden spelen eredivisie onder de vlag van Zorg en Zekerheid. Binnen die samenwerking is besloten om de U16 in Leiderdorp te huisvesten. Vandaar.

 
Na een redelijke oefencampagne was Harlem Lakers (Amsterdam) zaterdag de eerste “echte” tegenstander. Het was spannend, maar niet goed. Zorg en Zekerheid Leiden begon nerveus, het samenspel kwam niet op gang, er werd veel balverlies geleden. Vanaf het tweede kwart kwam er meer lijn in het spel. Maar er werd, vooral inside, te weinig gescoord. Gelukkig speelde Harlem Lakers ook nog niet echt op niveau, waardoor het verschil bij rust slechts drie puntjes was: 28-31.

 
Hoewel Zorg en Zekerheid in het tweede deel van de wedstrijd beter veldspel liet zien, en zeker ook niet slecht verdedigde, kon de ploeg maar niet dichterbij komen. De inzet was goed, de goede assists waren er... maar het belangrijkste, scoren, wilde zaterdag maar niet lukken. Daardoor begon Leiden een beetje tegen zichzelf te spelen. Gelukkig werd er wel van rond de driepuntslijn gescoord, zodat het een spannende wedstrijd bleef. Het verschil schommelde rond de twee tot vier punten. Tot de laatste minuut leek alles nog mogelijk. Maar... ook in de laatste minuut wilde de bal niet door de ring. Eindstand 58-62.
Jammer, volgende week naar Groningen, de shirts liggen alweer klaar...
 
Scores: Boris Crama 19, Tim Heshusius 13, Dennis Gout 8, Ingmar Kok 7, Thomas Bouwmeester 5, Satchel Ciere 2,  Iosto Fodde 2 en Jasper Warmenhoven 2.