Nieuwsbericht

Eerste nederlaag ZZ Leiden 2

29 oktober 2006

Het tweede team van Zorg en Zekerheid is dit weekeinde tegen de eerste nederlaag aangelopen. In Delft werd met 66-61 verloren van Punch, dat hiermee de eerste overwinning van het seizoen binnenhaalde. Zonder Ricardo Vallentak (vakantie) en de geblesseerde Michael Kool (duim) en Marvin van der Houwen (enkel) speelde ZZ Leiden 2 een zeer matige wedstrijd.

Het begin begin was nog redelijk (2-7), maar daarna liep Leiden alleen maar achter Punch aan. Verdedigend was Leiden niet fel genoeg en de rebound was niet goed verzorgd. Aan het einde van de eerste periode had Punch, dat overigens best een aardige ploeg heeft en duidelijk nog gaat klimmen op de ranglijst, een 15-12 voorsprong genomen. In het tweede kwart werd het zelfs 28-19 en toen Kevin Tjin-a-Koeng (foto) ook nog eens door zijn enkel ging, zag het er slecht uit voor ZZ Leiden. De laatste minuten van de eerste helft werd er opeens wel hard verdedigd en ging het ook aanvallend wat beter. Hierdoor ging Leiden toch nog met een 30-33 voorsprong de rust in.

Na de rust maakte ZZ Leiden de eerste twee punten om vervolgens vijf minuten niet te scoren. Gevolg was een 42-35 tussenstand in het voordeel van de Delftse ploeg. Aan het einde van de derde periode was het 50-45. Ook in het laatste kwart bleven de Leidenaars achter de feiten aan lopen en met nog vier minuten te gaan was het 60-53 voor de thuisploeg. Toch kwam ZZ Leiden nog terug en met nog 20 seconden te gaan was het 62-61, had Leiden balbezit en dus de kans de wedstrijd alsnog te winnen. Op een actie van Esat Figengul werd een duidelijke fout gemaakt maar in plaats van daarvoor te fluiten, werd er afgeblazen voor een loopfout. Figengul werd daar terecht boos over en liep daardoor ook nog eens een technische fout op, hetgeen natuurlijk einde wedstrijd betekende: 66-61.

Coach Richard den Os wilde de oorzaak van het verlies niet leggen bij het ontbreken van de drie spelers of de blessure van Tjin-a-Koeng. Hij vond dat andere spelers hadden moeten opstaan, maar dat dat onvoldoende gebeurde. Den Os: ‘We schoten niet goed genoeg en verder liep het aanvallend ook niet echt lekker. Het was te traag en er zat te weinig beleving in het spel. Maar als je dan goed verdedigt en attent bent in de rebound, kun je toch een wedstrijd winnen. Hopelijk is het sommige spelers nu duidelijk dat we dat veertig minuten lang moeten doen.'

Scores ZZ Leiden 2: Esat Figengul 14, Thomas Schelvis 13, Bob Vegter 12, Jerome Hoste 8, Nils Wijtzes 4, Germain Henriques 3, Bram Sieben 3, Bern Persoon 2, Kevin Tjin-a-Koeng 2.