Nieuwsbericht

U18 overeind in foutenfestival

27 september 2009

LEIDEN - Zorg en Zekerheid U18 heeft de eerste wedstrijd van het seizoen positief afgesloten. Na een 42-25 ruststand werd Lokomotief uit Rijswijk met 84-77 verslagen. 
 
 

Met slechts acht fitte spelers wordt de strijd aangegaan. Het eerste kwart gaat gelijk op en eindigt bij 20-16. Het tweede kwart wordt de verdediging aangescherpt en keer op keer wordt er inside gescoord.
 

In de tweede helft is er meer druk van de bezoekers en de acht man van Leiden vechten niet alleen tegen Lokomotief, maar ook tegen het foutenfestival (in totaal werden er 63 fouten gefloten). Na drie kwarten is de stand 67-42 en het kleinere team uit Rijswijk voert de druk nog eens hoger op. Bij Leiden vertrekken er drie spelers voortijdig met vijf fouten en lopen er nog eens vier met vier fouten in het veld. De schade blijft uiteindelijk beperkt en de winst is toch voor de thuisploeg: 84-77.
 

Coach Mulder: ''We zijn blij met de winst en het vertoonde spel in de eerste helft. Ontevreden over het vervolg in de wedstrijd, waarbij we te veel balverlies leden (23x) en te veel vrije worpen misten (16x). Toch hielden de jongens als het er op aankwam het overzicht en inside hebben we de wedstrijd uiteindelijk beslist.''
 

Topscorers: Koen Grimbergen: 38 (13 reb), Kasper Averink 21, Tomas Breel 9 (7 reb).