Nieuwsbericht

Toernooiwinst in Contern

20 september 2009

CONTERN (LUXEMBURG) - Zorg en Zekerheid Leiden heeft het toernooi in het Luxemburgse Contern gewonnen. Na de winst op de thuisploeg zaterdag, volgde zondag een overwinning op de Duitse Pro A-ploeg Crailsheim Merlins: 67-72.

Een aardig succesje voor de zwaar gehavende ploeg van Toon van Helfteren. Drie reeds geblesseerde spelers (Terry Sas, Jeroen Slor en Johan Kuijper) kregen namelijk zaterdag in de eerste wedstrijd van het toernooi tegen Contern gezelschap van Monta McGhee, die ook al door zijn enkel ging.

Dat betekende dat er slechts zes spelers van de normale selectie in actie konden komen tegen Crailsheim, inclusief Rogillio Sewrattan, die in het seizoen vooral in het tweede team zal spelen. Ter aanvulling waren Wouter Breel, Youri van der Linden en Dave Conrad meegereisd naar Luxemburg.

Breel en Van der Linden moesten de plek innemen, die is voorbestemd voor Slor en Kuijper en deden dat in de finale van het jubileumtoernooi (Contern bestaat 50 jaar) naar behoren. Beiden sloten af met acht punten en vormden toch een lichtpuntje in de duistere tijden.

'Je weet dat je straks in noodgevallen ook op deze grote jongens kunt terugvallen. Daarnaast heeft Mick Burger veel kunnen spelen. Meer als de bedoeling was in deze fase van zijn herstel. Verdedigend deed hij het prima, aanvallend mist hij nog wedstrijdritme, maar dat is begrijpelijk. In totaal lopen we een beetje achter op de planning, omdat je steeds met te weinig spelers zit.'

De coach hoopt woensdag (Amsterdam) weer over Kuijper of Slor te kunnen beschikken en zondag op de Open Dag tegen Matrixx over twee van de drie 'enkeltjes'. Allemaal gevallen van pure pech, zo moet worden geconcludeerd. 'Er is niet te hard getraind', zegt Van Helfteren. 'Juist vanwege de krappe ploeg heb ik het iets rustiger aan gedaan. Alle drie dragen ze bij de training en in wedstrijden enkelbraces, dus ook dat is in orde.' 

Hoewel het niveau van de twee tegenstanders dit weekeinde niet heel hoog genoemd mag worden, had het uitstapje naar het vostendom toch zeker zin. Van Helfteren: 'Deze Duitse ploeg is misschien geen topper, er liepen wel zes Amerikanen bij. En we moesten er echt wel voor spelen.'

Topscorers Zorg en Zekerheid: Ronny LeMelle 21, Danny Gibson 15, Seamus Boxley 15 (10 rebounds), Wouter Breel 8, Youri van der Linden 8.

Woensdag speelt Zorg en Zekerheid Leiden de volgende oefenwedstrijd. Dan is Amsterdam te gast in de Vijf Meihal.