Nieuwsbericht

In finale Contern-toernooi

19 september 2009

CONTERN (LUXEMBURG) - Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de finale van het vierploegentoernooi in de Luxemburgse plaats Contern.

De ploeg van coach Toon van Helfteren won met 50-65 van de thuisploeg, die bij de rust nog een voorsprong had van 28-24.

Dat was meer de schuld van de Leidse ploeg dan de verdienste van de Luxemburgse kampioen. Zorg en Zekerheid begon zwak aan de wedstrijd. Pas tegen het einde van het eerste kwart werd het een tikkeltje beter, maar een achterstand na tien minuten was niet te vermijden: 14-10.

Dat gaatje van vier punten kon in het tweede deel niet worden gedicht. Seamus Boxley nam de ploeg wel op sleeptouw, maar er werd veel gemist en (te) veel balverlies geleden. Na de rust toonde de Leidse ploeg dat het niveau in Nederland een stuk hoger is dan in Luxemburg. Dankzij een run van 0-10 - met ondermeer twee twee- en twee driepunters van Danny Gibson - kon het derde kwart worden afgesloten op 40-45. De maximale achterstand was negen punten geweest.

Zorg en Zekerheid Leiden gaf de voorsprong in het vierde kwart niet meer weg. Het werd op 3:15 van het einde 50-62, toen ook Ronny LeMelle na zeven missers er eindelijk twee driepunters ingooide. In de slotfase stokte de productie. Eindstand 50-65.

Zondagavond speelt Zorg en Zekerheid de finale van het toernooi tegen de Duitse Pro A-ploeg Crailsheim Merlins, dat zaterdag van het Zwitserse Boncourt won.