Nieuwsbericht

Twijfels rond meespelen JS Nash

25 oktober 2006

Het is nog niet zeker of JS Nash donderdag kan meespelen tegen Hanzevast Capitals. De pointguard heeft nog veel last van zijn enkelblessure, die hij vorige week tegen Rotterdam opliep en die hem zaterdag in Nijmegen langs de kant hield.

Coach Ivo Boom rekent wél op het fit zijn van Shelton Colwell (knie) en Matthijs Royé (rug). Maandag en dinsdag trainde het drietal wel, maar deed niet met de groep mee. Onder leiding van assistent-coach Alwin van der Pluym beperkten zij zich tot schietoefeningen om de gekwetste lichaamsdelen zo veel mogelijk te ontzien.

De grootste zorgen zijn er dus rond JS Nash. Mogelijk is hij deels inzetbaar, hetgeen andermaal een belangrijke rol inhoudt voor Aron Royé. Mogelijk besluit Ivo Boom om Kevin Tjin-a-Koeng mee te nemen. Rond Kevin zijn weliswaar problemen met de dispensatieregel, maar het lijkt niet aannemelijk dat de NBB maatregelen neemt tegen spelers, die 'officieel' niet speelgerechtigd zouden zijn.

Met name Rotterdam heeft de kont tegen de krib gegooid en laat zijn jeugdspelers Yasalde Fernandes Paz Costa en Sander Trommelen gewoon bij het eerste team spelen. ZZ Leiden deed dat tot nu toe nog niet met Kevin Tjin-a-Koeng, maar nood breekt wet. Bovendien is - naar het schijnt - een herziening van de belachelijke regel dat een dispensatiespeler niet in twee (hogere) teams mag spelen in de maak.

Mede door de blessure van JS Nash zal de wedstrijd in Groningen een moeilijke worden voor ZZ Leiden. Wie de verrichtingen van Boom en zijn mannen wil aanschouwen kan terecht bij Sport 1, dat vanaf 20,00 uur het duel rechtstreeks uitzendt. Later op de avond is in het Sportjournaal bij de NOS een samenvatting te zien.