Nieuwsbericht

Lekker begin oefencampagne

26 augustus 2009

LEIDEN - Natuurlijk zegt een grote overwinning op een ploeg als MSV - met alle respect - weinig. Maar je kunt, met de 109-56 van woensdag in het achterhoofd, ook een vergelijking maken met vorige jaren, toen de Noordwijkse ploeg eveneens de (eerste) tegenstander was op weg naar het nieuwe seizoen. In 2007 was het slechts 90-83 en vorig jaar in Noordwijk 66-98.

Belangrijk gegeven is natuurlijk dat de ploeg van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball nog lang niet compleet is. Er komen in elk geval nog twee (grote) Amerikanen bij en ook een back-up voor point guard Danny Gibson staat nog op het wensenlijstje van Toon van Helfteren.

Maar de trouwe fans - toch een mannetje op driehonderd - hadden best een leuke avond, want de kleine Gibson (1.80 gemeten op schoenen...) is een genot om naar te kijken. Hij brengt veel snelheid in de ploeg, kan zelf heel aardig schieten en heeft voortdurend oog voor zijn medespelers. En als hij straks precies weet hoe en waar LeMelle, Slor, Sas en Kuijper de bal willen hebben...

De uit de Duitse bundesliga afkomstige Gibson maakte zelf 19 punten en gaf 5 assists. Hij hoefde op de topschutterslijst van de avond alleen Ronny LeMelle voor laten gaan. Die eindigde op 22 punten, waaronder een gave driepunter voor 100-50. Ook Joey Schelvis had het vizier op scherp (18 punten), terwijl daarnaast ook Johan Kuijper (11), Seamus Boxley (12) en Terry Sas (15) in de dubbele cijfers eindigden.

Seamus Boxley speelde wat ongelukkig, maar over de 'pater familias' van de ploeg hoeft niemand zich zorgen te maken. En dat lijkt ook niet nodig over Jeroen Slor, die natuurlijk een jaar uit de roulatie is geweest. Maar hij is topfit, heeft hard getraind in de zomermaanden en is net als Terry Sas een flinke aanwinst. Hij pakte acht rebounds en met zijn extreem lange armen verraste hij de tegenstander keer op keer, goed voor vijf geblokte schoten.

Kortom, een lekkere oefenpot, waaraan niet al te veel waarde mag worden gehecht. Dat zal komend weekeinde wel het geval zijn, wanneer de tegenstanders Base Oostende en Dexia Mons heten...