Nieuwsbericht

De kop is er af

24 augustus 2009

Maandagmorgen, 24 september, 10.00 uur. Dag en tijd voor de eerste afspraak van de ploeg van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De (eerste) ochtendtraining kan niet door iedereen worden bijgewoond. Mick Burger (bijna hersteld) loopt zijn co-schappen op weg naar zijn toekomstige beroep als arts en de toegevoegde spelers van het tweede team zijn er ook niet.

Coach Toon van Helfteren heeft daarom slechts zeven spelers ter beschikking. Mick zal de achtste zijn en er komen natuurlijk nog twee Amerikanen bij. Spelers van het tweede team zullen de plekken 11 en 12 innemen. Wanneer de resternede Amerikanen zich in de Vijf Meihal melden is de vraag. Liefst zo snel mogelijk natuurlijk. Van Helfteren heeft in de vroege ochtend de ogen moeten laten druppelen. Of dat komt door het eindeloos bestuderen van dvd's van potentiele spelers is onduidelijk, maar dat de dvd-speler in Delft overuren maakt staat vast.

Bij de middagtraining is Mick Burger er wel bij, maar traint nog apart met fysio Bart-Jan Klop. Die is echter zeer optimistisch. 'Hij moet zo snel mogelijk met de groep gaan meetrainen.' De eerste oefenwedstrijden - woensdag tegen MSV en het weekeinde een dubbel tegen twee Belgische toppers - komen te vroeg, maar iedereen gaat ervan uit dat Mick er staat bij het begin van de competitie.

Er wordt twee keer redelijk rustig getraind. Het is de spelers af te zien dat er in de zomer behoorlijk is getraind. Natuurlijk moet er een stuk conditie worden opgebouwd, maar daarvoor moeten zes weken voorbereiding voldoende zijn.

Zorg en Zekergheid Leiden Basketball is inmiddels een gekende naam in de stad. Dat blijkt ook uit het verzoek aan Toon van Helfteren om die avond in zwembad De Vliet het startschot te geven van de 34e Zwemvierdaagse. Dat startschot klinkt overigens uit een gastoeter. Tot 'teleurstelling' van Toon. 'Denk ik eindelijk eens een echt pistool in handen te krijgen...'

De foto's, ook die op de voorpagina, zijn van RICHARD KOOLEN