Nieuwsbericht

Nieuwe Amerikaanse point guard

10 augustus 2009

12.2 punten, 3.5 assists en 38.2 procent driepunters zijn cijfers, waarvoor je je als point guard beslist niet hoeft te schamen. Zeker niet als je die rapportcijfers boekt in een sterke competitie als de Duitse Bundesliga.

Komend seizoen gaat Danny Gibson proberen minimaal die cijfers bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball te verbeteren. De 25-jarige Amerikaan (van 28 januari 1984) is de nieuwe floorleader in de ploeg van Toon van Helfteren. Hij stond - na een uitstekend seizoen met bovengenoemde cijfers - nog een seizoen onder contract bij Nördlingen, maar de club uit Zuidwest-Duitsland degradeerde vrijwillig vanwege financiële problemen naar de Pro-A, de tweede Bundesliga en daardoor kwam Gibson op de markt.

Hij rondde bij Nördlingen zijn derde Duitse seizoen af. Eerder speelde hij op het tweede niveau bij Mönchengladbach (22.1 punten, 5.1 assists) en Cuxhaven (15.6 punten en 4.2 assists). Daar ontwikkelde hij zich zo goed, dat er een (vrij ongebruikelijk) tweejarig contract in de Bundesliga voor hem klaar lag.

Danny Gibson (1.80 meter lang) speelde in de Verenigde Staten op het tweede plan. De basis werd gelegd op Madison High in Indiana, waarna hij twee jaar speelde voor Olney Central Junior College in Illinois. Daarna stapte hij over naar Southern Indiana in de tweede divisie van de NCAA.

De echte ontwikkeling van Gibson kwam dus in Duitsland. Hij ontpopte zich als een echte leider in het veld, een uitstekende pick and roll speler en iemand, die de wedstrijd heel goed kan lezen. Met 3.5 assists zat hij bij de tien besten van de Bundesliga. Hij is een goede schutter en een snelle, agressieve verdediger.

Mocht het nodig zijn, dan is Danny Gibson ook voor andere acties inzetbaar. Een pass ‘over de hele' ? Geen probleem. Hij was op high school een meer dan verdienstelijke wide-receiver in het footballteam. Een alley-oop? Kan ook, want met een polsstokhoog-record van 4.15 meter weet hij was ‘air-born' inhoudt...

Danny Gibson is - na Seamus Boxley en Ronny LeMelle, die terugkeren uit het team van vorig seizoen - de derde Amerikaan in de ploeg van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball.   

Wie alvast wil zien wat Danny Gibson in huis heeft, kan HIER KLIKKEN VOOR BEELDEN