Nieuwsbericht

Tweede team nog altijd ongeslagen

22 oktober 2006

ZZ Leiden 2 is ook na de vijfde competitieronde nog ongeslagen. In de Vijf Meihal werd Groene Uilen met 90-79 verslagen. Zonder Ricardo Vallentak (twee weken naar zijn grootouders op Curaçao) speelde ZZ Leiden een goede eerste helft. Misschien wel de beste van dit seizoen.

In de verdediging werd fel gespeeld, de transition was goed en eenmaal in de aanval was er veel beweging en werden op het juiste moment de acties gemaakt. Enig minpuntje was net als afgelopen week de rebound. Groene Uilen, dat evenals als Landstede een week eerder met veel pressie en inzet probeerde te spelen, pakte te veel aanvallende rebounds. Ook was Leiden nog echt sterk in de aanvallende rebound. Coach Richard den Os vond elf stuks te weinig.

Maar ZZ Leiden begon dus goed. 34-14 na de eerste periode en 52-29 bij de rust. In de tweede helft gingen de Uilen met nog meer inzet spelen en dat deden ze met fysiek spel dat door de scheidsrechters grotendeels werd toegelaten. Net als afgelopen week reageerde Leiden daar slecht op. De ploeg was in de tweede helft te vee; met de scheidsrechters en het fysieke spel van de tegenstander bezig en vergat het eigen spel te spelen.

Wat minder spelen kan natuurlijk altijd, maar je moet dan wel hard blijven verdedigen en rebounden. Dat laatste ging net als in de eerste helft niet goed en verdedigend was het net allemaal een stapje minder en werden de afspraken niet nagekomen. Het gevolg was 50 (!) punten tegen kregen in deze helft. In de problemen kwam ZZ Leiden overigens niet, aangezien de eindstand van 90-79 ook gelijk het kleinste verschil in de tweede helft liet zien. Maar vijftig punten tegten in twintig minuten is natuurlijk niet echt goed, al moet de tegenstander een compliment worden gegeven voor de manier waarop ze bleef knokken voor een beter resultaat.

Individueel lieten Bram Sieben en Bern Persoon voor het eerst dit seizoen zien dat ze een toegevoegde waarde voor het team kunnen zijn. Sieben schoot 6 op 8 van het veld, waaronder 4 driepunters en 3 op 3 vrije worpen. Persoon had 12 punten en 4 (van de 11) aanvallende rebounds!

Scores: Bram Sieben 19, Michael Kool 16, Kevin Tjin A Koeng 13, Bern Persoon 12, Esat Figengul 8, Marvin v.d. Houwen 7, Bob Vegter 5, Germain Henriquez 4, Nils Wijtzes 4, Jerome Hoste 2, Thomas Schelvis 0.