Nieuwsbericht

Oranje dichtbij toernooiwinst

8 augustus 2009

LEIDEN, 8 augustus - De twee grootste bekers van het Keytown Nations Cup Tournament worden zondag tegen het einde van de middag vermoedelijk uitgereikt aan de aanvoerders van de beide Oranjeteams. Bij de vrouwen is dat al een zekerheid, want de ploeg van Meindert van Veen won ook de tweede wedstrijd met overmacht. Duitsland was - net als Denemarken op de eerste dag - een paar maten te klein: 83-50. Doordat de mannen van Duitsland met 79-72 van Israël wonnen is ook de toernooiwinst voor de Oranjemannen heel dichtbij. De ploeg van Gadi Kedar mag zondagmiddag met een verschil van dertien punten verliezen van Israël. Bij een gat van veertien zou de grote cup naar Israël gaan.

Nederland was op de tweede dag van het toernooi in Leiden vrij, hoefde ook niet in de ochtenduren te trainen en beperkte daarom de activiteiten tot een training 's avonds in het aanpalende Voorschoten. Eerder op de dag hadden Duitsland en Israël de ongeveer 400 toeschouwers in de Vijf Meihal een aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld.

In tegenstelling tot de wedstrijd tegen Nederland begon coach Dirk Bauermann van Duitsland nu wel met drie van zijn geroutineerde spelers. Het verschil was duidelijk. Konrad Wysocki en Steffen Hamann werden achter Tim Olbrecht tweede en derde scorer. Duitsland presenteerde een surplus aan lengte, maar traditioneel wist Israël daarmee goed om te gaan. Na drie kwarten was het 56-57 en Duitsland had de laatste minuten hard nodig om te winst te kunnen pakken: 79-72.