Nieuwsbericht

Veel camera's naar Leiden voor de Nations Cup

4 augustus 2009

Voor de Nations Basketball Cup, het drielandentoernooi dat op 7, 8 en 9 augustus in de Vijf Meihal wordt gespeeld, hebben zich maar liefst zes media gemeld die bewegende beelden komen opnemen. In het toernooi spelen de nationale herenteams van Nederland, Duitsland en Israël en de dames van Nederland, Duitsland en Denemarken tegen elkaar.

Vrijdag, zaterdag en zondag komen er cameraploegen van NOS Studio Sport, Omroep West Sport, TV Rijnmond Sport, Sport.nl, Holland Centraal en Alphen Lokaal naar de thuishal van Zorg en Zekerheid Leiden. Bovendien heeft een aantal schrijvende en fotojournalisten zich bij de organisatie gemeld.

In Oranje spelen in ieder geval NBA-speler Francesco Elson (Milwaukee Bucks) en NBA-rookie Henk Norel mee. Norel is gedraft door de Minnesota Timberwolves en speelde de laatste jaren bij de Spaanse topploeg Joventut Badelona. Of ploeggenoot van Elson, Dan Gadzuric meedoet, is nog niet zeker. Gadzuric is net getrouwd. Of de letterlijk en figuurlijk grote Duitser Dirk Nowitzki van de Dallas Mavericks naar Leiden komt, is eveneens nog altijd niet bekend.