Nieuwsbericht

Zware bekerloting

29 juli 2009

NIEUWEGEIN - Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft het tot nu toe nog geen enkele keer echt getroffen met de loting voor de NBB-beker. Ook in het seizoen 2009-2010 is dat niet het geval. De eerste schifting is te overleven, maar daarna wordt het erg lastig, want dan wacht EiffelTowers of World Class Aviation Academy, zoals de nieuwe naam van West-Brabant Giants luidt.

De eredivisieteams gaan vanaf de vierde ronde deelnemen aan het bekertoernooi. Twee overwinningen zijn voldoende om de Final Four te halen, een nieuw evenement met halve finales en finale in Almere.

De eerste tegenstander van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball moet een lange weg afleggen. Naast drie mogelijke ploegen uit de voorronden van de echte 'kleintjes' uit de diverse rayons, komen ploegen als Rowic Dordrecht, MSV Noordwijk, Arnhemia Eagles, Akrides IJmuiden en Groene Uilen Groningen in aanmerking om als eerste tegenstander te fungeren van de ploeg van Toon van Helfteren.

Wint Leiden die wedstrijd dan staat in de kwartfinale de winnaar te wachten van de Brabantse derby tussen EiffelTowers en WCAA Giants. Die wedstrijd zal in Den Bosch dan wel in Bergen op Zoom worden gespeeld.

Het tweede team van Zorg en Zekerheid Leiden doet vanaf de eerste ronde mee en speelt daarin uit tegen de winnaar van de voorronde met Baros Rotterdam, Lely Amsterdam, US Amstelveen en de reserves van MSV. Bij winst is de meest logische volgende tegenstander het tweede team van EiffelTowers.