Nieuwsbericht

Ook Boxley en Kuijper blijven

13 juli 2009

Na Ronnie LeMelle hebben ook Seamus Boxley (foto) en Johan Kuijper hun contract met Zorg en Zekerheid Leiden Basketball verlengd. Zowel de Amerikaanse forward als de langste speler in de FEB Eredivisie tekenden voor één seizoen bij.

SEAMUS BOXLEY kwam kort na het begin van de vorige competitie naar Leiden. Hij was toen geen onbekende voor de Nederlandse basketballfans, want in het seizoen 2006-07 speelde hij voor Matrixx Magixx in Nijmegen. Daarna kwam hij uit voor de Giessen 46'ers in de Duitse Bundesliga. Boxley werd opgeleid bij Portland State en was eerder professional in China, Portugal en de Amerikaanse D-League, de kweekvijver van de NBA.

In het seizoen 2008-09 speelde Seamus Boxley voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball in 32 wedstrijden gemiddeld 34.3 minuten. Hij maakte per duel 13.7 punten en pakte 6.8 rebounds. Ook gaf hij gemiddeld 2.4 assists. Boxley is 26 jaar (van 21-09-1982), 2.01 meter lang en speelt als small forward, de zogenoemde positie 3.

JOHAN KUIJPER gaat aan zijn vierde seizoen bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball beginnen. Hij werd bij de start van de club in de eredivisie door coach Ivo Boom van de bank bij Amsterdam geplukt. Na een lichte terugval in het afgelopen seizoen bloeide hij helemaal op onder de nieuwe coach Toon van Helfteren, die hem natuurlijk als geen ander de fijne kneepjes van het vak als center kan bijbrengen.

Johan Kuijper is 28 jaar (van 5-11-1980) en met zijn 2.17 meter de langste speler in de eredivisie. Hij speelde tot nu toe 108 reguliere wedstrijden en 4 play-offduels voor Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. In het afgelopen seizoen stond hij 35 keer in reguliere wedstrijden binnen de lijnen. Hij deed dat gemiddeld 18 minuten, maakte daarin 6.34 punten, pakte 4.85 rebounds en had per wedstrijd bijna één blok.