Nieuwsbericht

Ronnie LeMelle komt terug

7 juli 2009

LEIDEN - Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft de eerste Amerikaan voor het seizoen 2009-2010 gecontracteerd. Charles Cameron LeMelle, beter bekend als Ronnie keert terug in de ploeg van Toon van Helfteren.

De 1.96 meter lange shooting guard kwam half februari 2008 naar Zorg en Zekerheid Leiden, toen er door de vele blessures extra mankracht nodig was. Noodgedwongen moest LeMelle veelal op een andere positie spelen dan hij gewend was.

Zelfs de plek van point guard ging hem goed af, maar het was duidelijk dat hij vooral vanwege zijn schutterskwaliteiten het nodige kon betekenen voor het team. Door zijn andere taken kwam dat er niet altijd helemaal uit, maar coach Toon van Helfteren is ervan overtuigd dat LeMelle een zeer bruikbare kracht is, wanneer hij een - nog aan te trekken - pure point guard naast zich heeft.

Ronnie LeMelle (27) speelde in het afgelopen seizoen dertien wedstrijden voor Zorg en Zekerheid Leiden, waarin hij gemiddeld 13 punten maakte en 3.8 rebounds pakte. Hij kwam eerder uit voor het Finse Kouvot en werd in de Verenigde Staten opgeleid aan de University of Auburn in de zuidelijke staat Alabama.