Nieuwsbericht

Belangrijke zege ZZ Leiden 2

15 oktober 2006

Het tweede team van Zorg en Zekerheid heeft zondag een belangrijke overwinning geboekt. In Zwolle werd met 61-67 gewonnen van de reserves van Landstede. De ploeg van coach Richard den Os is daardoor na vier wedstrijden nog ongeslagen en daarmee uiteraard koploper in de promotiedivisie.
Het onder 22-team verging het minder. In Vlissingen werd met 69-62 verloren van de gelijknamige club.

De ongeslagen status en de eerste plaats vergoedde veel voor ZZ Leiden 2, dat in de Hanzestad geen goede wedstrijd speelde, volgens Richard den Os. In de eerste periode was de verdedigende rebound slecht verzorgd, hetgeen leidde tot 21-17 na tien minuten. Daarna ging het beter en via een paar fraaie dunks van Ricardo Valentak werden de rollen omgedraaid. Het werd 25-38, maar van die voorsprong werd door onnodig balverlies de helft ingeleverd. Rust 32-38.

In de derde periode ging het weer goed en het werd zelfs 42-56 voor ZZ Leiden. De pressverdediging van Landstede leverde echter veel problemen op en de voorsprong slonk snel. Tot 61-65 zelfs. Maar toen ging op tijd het hek dicht en nam ZZ Leiden de punten mee naar huis: 61-67.

Ricardo Vallentak had een mooie double-double met 19 punten en 15 rebounds. Michael Kool kwam tot 8 punten en 6 rebounds.