Nieuwsbericht

Sjors Besseling naar Rotterdam

28 juni 2009

LEIDEN - Sjors Besseling heeft ervoor gekozen om in Rotterdam een poging te doen op zijn oude niveau terug te keren. De 1.98 meter lange forward kon ook bij Zorg en Zekerheid Leiden blijven, zij het onder bepaalde voorwaarden. Die hadden uiteraard te maken met het feit dat hij in de afgelopen twee seizoenen bijna niet heeft kunnen spelen.

Aan het einde van het afgelopen seizoen trainde hij echter weer bijna volledig mee met de ploeg, speelde ook in een paar wedstrijden, maar bleek volkomen logisch nog ver van een wedstrijdvorm. De slotfase van de competitie leent zich natuurlijk ook niet echt om een speler, die zo lang uit de roulatie is geweest, terug te brengen.

Een maand geleden meldde Sjors Besseling (23) zich op de open dag van Rotterdam Challengers, de club waar hij zijn jeugdopleiding kreeg. Omdat er twijfels waren bij de club en bij Besseling zelf of en wanneer hij de volledige belasting zou aankunnen, passeerde de beoogde coach Maarten van Gent hem aanvankelijk.

Van Gent wordt echter geen coach in Rotterdam en klaarblijkelijk heeft Besseling de coaches in de Maasstad ervan kunnen overtuigen, dat hij een aanwinst kan zijn voor de - zoals de zaken er nu voor staan - geheel Nederlandse ploeg. Samen met zijn broer Luuk, die al een jeugdcontract had, werd hij opgenomen in de selectie. Verwacht mag worden dat hij zal starten.

Uiteraard wensen wij ook vanaf deze plek Sjors heel veel succes en hij kan op 24 oktober, wanneer Rotterdam in Leiden speelt, rekenen op een warm welkom in de Vijf Meihal.