Nieuwsbericht

Start in Leeuwarden

18 juni 2009

Zorg en Zekerheid begint de competitie 2009-2010 met een uitwedstrijd bij Aris Friesland in Leeuwarden. Die is op zaterdag 3 oktober, maar er worden pogingen gedaan om het duel te verschuiven naar zondag 4 oktober. In het originele concept-programma van de FEB staat op 3 oktober een thuiswedstrijd tegen Aris, maar onderling is al een akkoord over een ruil met de return in november.

Dit programma gaat uit van een dubbele competitie. Die komt er ongetwijfeld, maar moet officieel besproken worden op de FEB-vergadering van 24 juni. Een poging om dat overbodig te maken door unanimiteit via een schriftelijke peiling slaagde niet. Eén club bleef vasthouden aan van anderhalve competitie, iets waar Zorg en Zekerheid Leiden van meet af aan tegen was.

Die ene afwijzing betekent niet meer dan uitstel, want gezien de meningen komt er stemming natuurlijk uit op 9-1 en omdat elke meerderheid beslissend is, kunnen we dus voor 99,9 procent uitgaan van die dubbele competitie.

Na de uitwedstrijd tegen Aris Friesland speelt Zorg en Zekerheid ook op donderdag 8 oktober uit. Dan gaat de reis naar Nijmegen, waar Matrixx Magixx wacht. De eerste thuiswedstrijd is op zaterdag 10 oktober tegen Upstairs Weert, gevolgd door EiffelTowers uit (12 oktober) en West-Brabant thuis (17 oktober).