Nieuwsbericht

Drie keer verlies in Summerleague

7 juni 2009

ZWOLLE/LEIDEN - Zorg en Zekerheid Leiden dreigt de kruiswedstrijden van de FEB Summerleague 23 & Under 2009 te gaan missen. Na het verlies van zaterdag tegen Landstede in Zwolle (78-53) volgden zondag in de eigen Vijf Meihal nederlagen tegen EclipseJet Amsterdam (52-60) en de nationale ploeg U18 (87-99). Dat betekent dat de ploeg van Richard den Os en Raoul Straathof komende zaterdag in Almere van Rotterdam moet winnen om uitschakeling te voorkomen.

Tegen de ploeg uit Amsterdam kon Zorg en Zekerheid Leiden het in het eerste kwart redelijk behouden. Tot 13-13 ging het gelijk op. Daarna was EclipseJet - met onder anderen eerste team-speler Sergio de Randamie - duidelijk beter en zette de Leidse ploeg op flinke achterstand. Bij de rust was het 20-37. Het verschil liep op tot rond de twintig punten, maar Zorg en Zekerheid wilde niet opgeven en kwam terug in de wedstrijd.

Stukje bij beetje slonk de achterstand, maar echt bedreigen kon de ploeg Amsterdam niet meer. In de slotfase zette Zorg en Zekerheid nog wel even aan, maar steeds werd een score beantwoord, waardoor het gaatje rond de acht punten bleef. Dat was het ook aan het einde: 52-60.

De nationale ploeg U18, gecoacht door Tyrone 'Tree' Marionnaux, bestaat uit spelers, waarvan een aantal al een beetje heeft gesnuffeld aan de eredivisie. Dimeo van der Horst (EclsipseJet), Jeroen van Vugt (EiffelTowers), Sander de Roos (Hanzevast) en Quincy Treffers (Seals) behoorden afgelopen seizoen tot de selecties van het eredivisieteam van hun club.

Oranje leek veel te sterk en liep na een eerste kwart met evenwicht uit naar een ruststand van 36-53. Maar net als tegen Amsterdam bleef de Leidse ploeg knokken voor een beter resultaat en knabbelde onder leiding van de gemakkelijk scorende Joshua Dussel (29 punten) steeds een beetje van de achterstand af.

Vooral in het laatste kwart gaf Zorg en Zekerheid nog even flink gas. Van 58-79 na drie kwarten werd het 87-94. Op dat moment echter was er onvoldoende tijd over om nog aan een overwinning te kunnen en mogen denken. Het werd uiteindelijk 87-99.