Nieuwsbericht

Jeroen Slor eerste aanwinst

23 mei 2009

Jeroen Slor, de Rookie of the Year van de FEB Eredivisie in het seizoen 2007-08, speelt het komende seizoen voor Zorg en Zekerheid Leiden. De 24-jarige forward (van 20 maart 1985) komt van Rotterdam Challengers, waar hij het afgelopen seizoen overigens niet in actie kwam door overbelasting in de knieën.

De overgang van de eerste divisie (Dunckers in Hilversum) naar de eredivisie bleek een te grote stap te zijn geweest. Door overbelasting kreeg hij in de aanloop naar het seizoen 2008-09 last van zijn kniegewrichten. Bij een kijkoperatie werd alleen wat ‘vuil' weggehaald, maar werd geen schade ontdekt. Gekozen werd daarna voor een rustig herstel.

In de laatste maanden van het seizoen was hij weer volledig fit en trainde ook voor honderd procent met de ploeg mee. Besloten werd hem geen wedstrijden meer te laten spelen en zich volledig te focussen op het nieuwe seizoen.

Daarin gaat hij dus spelen voor Zorg en Zekerheid Leiden. Coach Toon van Helfteren wilde Jeroen Slor graag bij de ploeg hebben. Begrijpelijk, want Van Helfteren haalde hem twee jaar geleden naar Rotterdam. Pikant genoeg ontdekte de Delftenaar hem in het Summerleague-team van... Zorg en Zekerheid Leiden.

In Leiden wilde men Slor rustig brengen via veel speeltijd in het tweede team en als bankspeler bij het eerste. Van Helfteren kon hem wel een plaats beloven in het eerste team. Dat werd een succes, want hij werd aan het einde van de competitie uitgeroepen tot beste eerstejaars in de eredivisie.

Hij speelde in 39 van de 40 wedstrijden gemiddeld bij 17 minuten, maakte zes punten en pakte drie rebounds per wedstrijd. In de play-offs krikte hij die cijfers op tot tien punten en 5.6 rebounds.