Nieuwsbericht

Toon van Helfteren blijft

25 april 2009

LEIDEN - Coach Toon van Helfteren staat ook het komend seizoen langs de lijn bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. De 58-jarige Delftenaar verlengde zijn contract met één seizoen met een optie voor een langer verblijf.

Toon van Helfteren is sinds 4 december 2008 coach van Zorg en Zekerheid Leiden. Hij nam toen het roer over van Ivo Boom, die de ploeg twee-en-een-half jaar onder zijn hoede had gehad. Onder leiding van Van Helfteren, die in het reguliere seizoen 29 wedstrijden coachte en daarin een record boekte van 12-17, bereikte de ploeg playoffs.

Van Helfteren had in december 2008 geen club. Het seizoen ervoor was hij coach van Rotterdam Challengers en hij werkte eerder voor ondermeer Amsterdam en Den Bosch.

Uiteraard krijgt Van Helfteren ruim de gelegenheid om zijn ploeg samen te stellen voor het seizoen 2009-2010. Hoe die er komt uit te zien is nog niet duidelijk. De komende weken zijn er gesprekken met spelers uit de huidige selectie en mogelijke kandidaten.

Van Helfteren heeft niet lang hoeven na te denken om Zorg en Zekerheid Leiden zijn jawoord te geven. ‘Nee, absoluut niet. Ik heb het hier naar mijn zin en de club wil ook graag verder. Dan is één plus één al snel twee. Ik heb voor een seizoen getekend. Dat was van beide zijden de wens, maar de bedoeling is dat we voor langere tijd met elkaar verder gaan.'