Nieuwsbericht

Toernooi met Oranje in Leiden

25 april 2009

LEIDEN - Leiden krijgt een prestigieus internationaal basketballtoernooi binnen de stadsgrenzen. Sports Academy Skillzz organiseert in samenwerking met de Nederlandse Basketball Bond op 7, 8 en 9 augustus de Keytown Nations Basketball Cup. Zowel het Nederlands herenteam als het Nederlands damesteam neemt deel aan het toernooi, dat in de Vijf Meihal wordt gehouden.

De Keytown Nations Basketball Cup krijgt op de NBB-kalender de plaats die tot voor kort werd ingenomen door Alkmaar Basketball.

Aan de eerste Keytown Nations Basketball Cup doen bij de heren naast Oranje twee Europese topploegen mee: de nationale teams van Duitsland en Israël. Beide ploegen hebben aangekondigd op volle sterkte naar Leiden te zullen afreizen. Zowel Duitsland als Israël neemt deel aan het Europees kampioenschap, dat op 7 september 2009 in Polen van start gaat. Ook de NBA-sterren van de deelnemende ploegen, zoals de Duitser Dirk Nowitzki en de Nederlandse toppers Francisco Elson en Daniel Gadzuric, staat niets in de weg om in Leiden van de partij te zijn.

Voor de Nederlandse heren geldt de Keytown Nations Basketball Cup als de ultieme voorbereiding op de volgende cyclus van EK-kwalificatieduels. De ploeg van bondscoach Gadi Kedar speelt op 19 en 26 augustus thuis tegen Oostenrijk en Denemarken en uit tegen Montenegro en IJsland op 15 en 22 augustus.

De vrouwenploeg van bondscoach Meindert van Veen treft in de Keytown Nations Basketball Cup de nationale ploegen van Duitsland en Denemarken. De twee duels zijn een uitstekende opmaat voor de thuisduels met Slovenië en Montenegro op 15 en 22 augustus en de uitwedstrijden tegen IJsland, Zwitserland en Ierland op 19, 26 en 29 augustus.

De Keytown Nations Basketball Cup is geen eenmalige aangelegenheid. De Leidse organisatie is met de Nederlandse Basketball Bond een overeenkomst aangegaan, die de organisatie van het evenement voor minimaal drie jaar aan Leiden koppelt.