Nieuwsbericht

Het dak mag eraf!

11 oktober 2006

De Vijf Meihal moet nog een tijdje mee als de enige 'topsporthal' van Leiden, maar wat ons betreft mag - in overdrachtelijke zin dan - het dak er af de komende acht dagen. In die korte spanne tijds speelt Zorg en Zekerheid Leiden drie thuiswedstrijden en dat moet het begin zijn van een nieuwe periode van glorie in het Leidse basketball. Het is tenslotte al weer twintig jaar geleden dat de laatste eredivisie wedstrijd in de Vijf Meihal werd gespeeld.

Wist u trouwens dat op dat moment de hal al tegen de vlakte had moeten liggen? De Vijf Meihal werd tenslotte 35 jaar geleden gebouwd voor een periode van 15 jaar. In de wandelgangen doet dan ook het gerucht de ronde dat de hal is aangemeld bij Monumentenzorg...

Maar voorlopig gaat het dus allemaal weer gebeuren aan de Boshuizerlaan. Donderdag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Landstede. De ploeg uit Zwolle was in het openingsweekeinde vrij en speelt dus zijn eerste wedstrijd. Het team van ZZ Leiden heeft ongetwijfeld moed geput uit de wedstrijd in Bergen op Zoom. Er werd weliswaar nipt verloren van Polynorm Giants, maar het vertoonde spel was bevredigend en smaakt naar meer.

Bleven die eerste punten nog achter in West-Brabant, de komende acht dagen zou het prachtig zijn als de drie opponenten (donderdag dus Landstede, zaterdag  Woon! Aris uit Leeuwarden en volgende week donderdag Rotterdam) met een bedrukt gezicht in de bus naar huis zouden stappen.

Wij rekenen erop dat het Leidse publiek de ploeg van coach Ivo Boom massaal zal steunen op weg naar het (eerste) ultieme doel: drie uit drie en heten u van harte welkom in de Vijf Mei HELL.