Nieuwsbericht

Bobby Knight naar Leiden

31 maart 2009

LEIDEN - De legendarische Amerikaanse college basketballcoach Bobby Knight verzorgt zondag 19 april twee clinics in Leiden. De exclusieve kwaliteit van de clinics wordt nog eens extra onderstreept door de komst van de meest succesvolle Nederlandse basketballcoach, Ton Boot.

Bobby Knight geldt als de meest succesvolle coach in het Amerikaanse Division I collegebasketball. Met zijn ploegen Texas Tech, Indiana University en United States Military Academy won hij niet minder dan 902 wedstrijden. Een onaantastbaar record onder Division I-coaches. Drie keer leidde Knight Indiana University naar de nationale collegetitel.

In 1984 werd de Amerikaanse basketballploeg in Los Angeles Olympisch kampioen onder leiding van Bobby Knight.

De komst van Bobby Knight naar Nederland wordt mogelijk gemaakt door een partnership tussen Baden en Sports Academy Skillzz.

Knight zal voor de Sports Academy Skillzz op 19 april 's middags de technische aspecten van het basketball onderwijzen. 's Avonds is Knight de hoofdgast tijdens een seminar dinner, waar hij zal spreken over motivatie en teambuilding.

Ton Boot hoeft qua overwinningen nauwelijks onder te doen voor Knight. In 1179 officiële wedstrijden won hij 828 keer; meer dan 70 procent van zijn wedstrijden! De 148-voudig international won 19 landstitels (14 als coach, 5 als speler), 4 nationale bekers en werd 7 keer uitgeroepen tot Coach van het jaar.

Ton Boot bijt op 19 april om 13.30 uur het spits af met een uur durende verhandeling over motivatie en teambuilding.

Met deze brede opzet zijn de clinics van Bobby Knight en Ton Boot niet alleen aansprekend voor basketballcoaches. Ook coaches uit andere takken van sport en managers uit het bedrijfsleven worden zeer interessante aangrijpingspunten geboden om in de dagelijkse praktijk van hun werkzaamheden toe te passen.

Het complete programma en meer uitgebreide informatie over Bobby Knight en Ton Boot is te vinden op de website http://www.skillzz.org/.

De
clinics worden door Sports Academy Skillzz aangeboden in drie verschillende pakketten. Inschrijving is mogelijk via de website http://www.skillzz.org/.

Voor
meer informatie: info@skillzz.org
Of bel met Ivo Boom (06-24261888) of Martijn Luykx (06-14503303)